Aplinkosaugininkai dėl ekologinės nelaimės Neryje pirštu beda į mažomis kainomis garsėjančią degalinę | Kas vyksta Kaune

Aplinkosaugininkai dėl ekologinės nelaimės Neryje pirštu beda į mažomis kainomis garsėjančią degalinę

BNS 2020/03/08 19:37
Skaitytojų, DELFI nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Aplinkosaugininkams tiriant Neries taršą naftos produktais Kaune, pagrindiniai įtarimai krenta ant degalinės. Tai žiniasklaidai patvirtino sekmadienį incidento vietą apžiūrėję specialistai.

Kauno aplinkos apsaugos inspekcijos vyriausioji specialistė Rasa Žitkevičiūtė LRT radijui sakė, kad sekmadienį buvo apžiūrėta upė ir praplautas kanalizacijos tinklas.

„Šiandien buvo atvykta į vietą, apžiūrėta Neries upė, atvažiavo bendrovės „Kauno vandenys“ specialistai, buvo švariu vandeniu praplautas kanalizacijos tinklas“, – teigė specialistė.

„Šiai dienai visi įtarimai – į degalinę „Jozita“. Aplinkos apsaugos agentūra tyrimus atlikinėja apie dvi savaites“, – pridūrė R. Žitkevičiūtė.

Naftos produktų teršalų į Nerį per nuotekų vamzdį išsiliejo šeštadienio popietę, jie pasklido penkių kilometrų ruože. Kaip pasakojo incidento padarinius užfiksavę kauniečiai, ties santaka sklido dyzelino kvapas, upėje buvo matyti naftos dėmės.

Incidentas užfiksuotas ties benzino kolonėle Jonavos gatvėje. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) atstovas BNS sakė, kad apie įvykį pranešta 13.39 val., teršalų sklidimas sustabdytas 15.18 val.

[susije_video kurie=””]

Kaip nurodė Kauno miesto savivaldybė, nuotekų vamzdį, kuriuo teršalai tekėjo į upę, aptikę ugniagesiai užteršimą sustabdė specialiomis užtvaromis, į Nerį taip pat purkštos naftos produktus skaidančios medžiagos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA