Kaunietė garsina Lietuvą: išplėšė MMA pasaulio čempionės titulą | Kas vyksta Kaune

Kaunietė garsina Lietuvą: išplėšė MMA pasaulio čempionės titulą

delfi.lt 2020/03/07 11:43
M. Stankevičiaus „Facebook“ nuotr.

Lietuvos mišriųjų kovos menų (MMA) kovotoja Julija Stoliarenko pateikė staigmeną Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV). Kanzase vykusiame „Invicta FC: Pheonix Series 3“ turnyre ji iškovojo šios organizacijos pasaulio čempionės titulą.

26-erių lietuvė po sunkios kovos teisėjų sprendimu 48:46, 46:49, 49:46 šventė pergalę prieš favorite laikytą 24-erių JAV kovotoją Lisą Verzosą.

Kovos metu abi kovotojos viena kitai atliko daug smūgių į veidą, todėl dėl atsivėrusių žaizdų tiek lietuvė, tiek amerikietė išliejo daug kraujo.

„Net bijojau apie tai pagalvoti. Mano svajonė išsipildė. Esu dėkinga „Invicta“ organizacijai už šią galimybę. Žinau, kad amerikiečiams esu menkai žinoma, bet labai norėjau čia būti.

Ši pergalė yra dovana mano treneriui Donatui, kuris vakar šventė gimtadienį. Dėkoju visiems, kas man padėjo, ir siunčiu linkėjimus savo mylimai Lietuvai“, – po kovos kalbėjo J. Stoliarenko.

Lietuvė pažadėjo titulą ginti prieš visas varžoves, kurias „Invicta“ jai pasiūlys.

Gerbėjus sužavėjusioje kovoje J. Stoliarenko pasiekė devintąją karjeros pergalę MMA ringe. Per karjerą tik tris pralaimėjimus jame patyrusi kovotoja anksčiau yra iškovojusi ir Europos braziliško džiudžitsu bei Birmos bokso pasaulio čempionės titulus.

Verta paminėti, jog „Invicta“ organizacijos čempionės titulai praeityje dažnai atverdavo kovotojoms duris ir į populiariausias elitines organizacijas. Tokias kaip UFC ar PFL.

J. Stoliarenko iškovotas diržas atsilaisvino būtent po to, kai buvusi čempionė Sarah Kaufman perėjo į PFL.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA