Pareigūnai reido metu tikrino ne tik blaivumą: ypatingą dėmesį skyrė keleivių pavėžėjamas | Kas vyksta Kaune

Pareigūnai reido metu tikrino ne tik blaivumą: ypatingą dėmesį skyrė keleivių pavėžėjamas

Kauno AVPK nuotr.

Policijos pareigūnai penktadienio vakarą vykdė ne vieną prevencinę priemonę, norint užtikrinti eismo saugumą. Patikrinta beveik tūkstantis vairuotojų ir rastas ne vienas skirtingas pažeidimas.

[galerija kiek=”4″]

Atsižvelgiant į gaunamus nusiskundimus dėl keleivių pavežėjų ir taksi paslaugas teikiančių asmenų veiklos pažeidimų, kartu su Kauno apskrities valstybine mokesčių inspekcija Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai organizavo policinę prevencinę priemonę.

Jos metu taip pat vykdyta ir blaivumo kontrolė, patikrinant beveik tūkstantį vairuotojų.

Kaip rašoma Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešime spaudai, priemonės metu Kauno apskrities valstybine mokesčių inspekcijos darbuotojai išrašė 16 fakto fiksavimo pažymų keleivių vežėjams ir taksi paslaugas teikiantiems asmenims, siekiant patikrinti, ar jų veikla vykdoma pagal nustatytus reikalavimus.

Taip pat buvo tikrinti ir kiti vairuotojai, iš viso priemonės metu sustabdyti 994 vairuotojai, kuriems visiems reikėjo pasitikrinti savo blaivumą.

Deja, trys vairuotojai buvo neblaivūs, jiems nustatytas lengvas girtumo laipsnis: 0.68 prom., 0.88 prom., 0.97 prom. Dar aštuoni vairuotojai irgi buvo vartoję alkoholio, bet leistinos normos neviršijo: 0.18 prom., 0.07 prom., 0.28 prom., 0.14 prom., 0.27 prom., 0.22 prom., 0.27 prom., 0.,36 prom.

Be to, nustatytas vienas vairuotojas rizikavęs savo saugumu ir vairavęs automobilį neužsisegęs saugos diržo.

Pareigūnai primena, kad policines priemones visoje Kauno apskrityje aktyviai vykdys visą šį savaitgalį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA