Feisbuke plinta netikra informacija: „Žalgirio“ arena minima kaip naujas konclageris | Kas vyksta Kaune

Feisbuke plinta netikra informacija: „Žalgirio“ arena minima kaip naujas konclageris

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pastarosiomis dienomis, pasinaudojant koronavioruso situacija, socialiniuose tinkluose plinta nemažai tikrovės neatitinkančios informacijos. Žmonės raginami netikėti daktarais ir valdžia, esą jie yra susimokę ir nuo piliečių slepia duomenis, kiek segančiųjų infekcija yra iš tiesų.

„Koronovirusas yra triukas siekiantis išvilioti iš jūsų pinigus, nes bus privalomas karantinas ir visi privalės pirkti baltas palapines ir apsigyvent miške, izoliacijoje“, – socialiniame tinkle „Facebook“ reiškiasi moteris.

Pasak jos, Vilniaus universiteto ligoninės Santaros klinikose yra slepiami koronavirusu susirgę asmenys, daugiau kaip 2000 piliečių jau yra mirusių. Klaipėdoje – izoliuotas laivas, iš kurio neišleidžiami žmonės, o iš ligoninės visus valtimis plukdina į karantinuotą laivą.

Moters teigimu, Marijampolėje infekcija užsikrėtę žmonės laikomi slaptose patalpose ir rūsiuose. Dėmesio sulaukia ir Kaunas. „Kaune, „Žalgirio“ arenoje, visiems, kas susirgo, ruošiamas konclageris. Juos ten uždarys ir nebeišleis“, – socialiniame tinkle baiminasi moteris.

Jos teigimu, po Kauną naktimis važinėja slaptos brigados, kurios surenka mirusius žmonių kūnus. „Ką daro valdžia? Viską slepia“, – toliau dalijasi fantazijomis.

Tiesa, socialiniame tinkle moteris reiškiasi ne tik apie koronavorusą, gvildena tokias temas kaip meilė ir santykiai, samprotauja apie gamtą, neaplenkia ir politikos aktualijų.

Daugelis komentatorių į paskelbtą informaciją žvelgia su humoru, tačiau „Facebook“ įrašu pasidalino jau per 100 asmenų, todėl tokia netikrų naujienų sklaida, be patvirtintos oficialios informacijos, gali kelti paniką visuomenėje.

Kauno „Žalgirio“ atstovas spaudai, Almantas Kiveris, į situaciją žvelgia rimtai ir užtikrina, jog tokios prielaidos yra visiškai neteisingos, – „tokią informaciją laikome tikrai nevykusiu pokštu. Galime užtikrinti, kad „Žalgirio“ arenoje sergantieji koronavirusu nėra laikomi.“

Primenama, jog „Žalgirio“ arena ir toliau laikosi papildomų sveikatos apsaugos priemonių. Į masinius renginius atvykstantys žiūrovai yra tikrinami termovizoriais. Pačioje „Žalgirio“ arenoje prie įėjimų ir strateginėse vietose yra įrengtos papildomos vietos rankų dezinfekcijai, taip pat rankas su muilu galima nusiplauti ir tualetuose. Papildomai yra pasirūpinta ir dažnesniu paviršių (turėklų, rankenų, kitų paviršių) valymu.

Tuo tarpu socialinio tinklo „Facebook“ administracija teigia nuo praėjusio mėnesio pabaigos blokuojanti visas reklamines kampanijas, kurios susijusios su panikos skleidimu apie „Covid-19“ virusą, o pasaulio sveikatos organizacijai suteikė neribotą kiekį nemokamos reklamos socialiniame tinkle, kad žinių sklaida apie virusą būtų teisinga ir oficialiai patikrinta.

Dėkojame skaitytojams už informaciją!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA