„Kauno vandenys“ pradėjo ruoštis kaitriai vasarai: didina gręžinių skaičių (foto) | Kas vyksta Kaune

„Kauno vandenys“ pradėjo ruoštis kaitriai vasarai: didina gręžinių skaičių (foto)

Asociatyvi / ,,Kauno vandenų“ nuotr.

Akivaizdu, kad augant vandens suvartojimo poreikiams ir gamtai diktuojant sąlygas – kuomet vasaros būna neįprastai kaitrios, reikalinga imtis papildomų priemonių. Todėl bendrovės „Kauno vandenys“ planuose penki nauji gręžiniai – Kleboniškio ir Vičiūnų vandenvietėse.

[galerija kiek=”4″]

Šiomis dienomis 30 metrų gylio nauji gręžiniai jau gręžiami Kleboniškio vandenvietėje, vėliau tokie pat darbai bus vykdomi ir Vičiūnų vandenvietėje, rašoma „Kauno vandenų“ pranešime spaudai.

Pasak geologų, per valandą iš Kleboniškyje esančio vieno naujo gręžinio tikimasi išgauti nuo 50 iki 70 kub. m požeminio vandens. Na o iš Vičiūnų vandenvietės gręžinio per valandą galbūt pavyks išgauti ir nuo 70 iki 100 kub. m vandens.

Vieno gręžinio eksploatacijos laikas trunka nuo dvidešimties iki trisdešimt penkerių metų. „Naujų gręžinių atsiradimą diktuoja ne tik kasdienis vandens vartojimas, bet ir laikas. Be to, kaitrios vasaros ir neretai neatsakingas geriamojo vandens naudojimas želdinių laistymui taip pat verčia didinti gręžinių skaičių. Tačiau naujų gręžinių atsiradimas nereiškia, kad su geriamu vandeniu galėsime elgtis neatsakingai“, – teigia bendrovės generalinis direktorius Ramūnas Šulskus.

Per dieną bendrovė „Kauno vandenys“ vartotojams pateikia 67 856 tūkst. kub. m vandens. Per praėjusius 2019 metus kauniečiai ir Kauno raj. gyventojai suvartojo 18.075,54 tūkst. kub. m vandens. 2018 metais vandens suvartojimas buvo šiek tiek mažesnis – 17.716,3 tūkst. kub. m.

Pirmieji gręžiniai Vičiūnų vandenvietėje buvo pradėti eksploatuoti 1961 m. Šiuo metu minėtoje vandenvietėje veikia 16 gręžinių, vidutinis jų gylis nuo 26 iki 36 metrų.

Vanduo iš Kleboniškio vandenvietės vartotojus pasiekė 1956 m. Minėtoje vandenvietėje eksploatuojama 10 gręžinių, kurių gylis – 32 metrai. Bendrai keturiose Kauno miesto vandenvietėse veikia 123 gręžiniai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA