Pravieniškių pataisos namų pareigūnams – įtarimai dėl pareigų neatlikimo | Kas vyksta Kaune

Pravieniškių pataisos namų pareigūnams – įtarimai dėl pareigų neatlikimo

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/03/06 15:25
Asociatyvi / Kalėjimų departamento nuotr.

Kalėjimų departamento kriminalinės žvalgybos valdyboje pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas dėl tarnybos pareigų neatlikimo.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, atliekant ikiteisminį tyrimą dėl Pravieniškių pataisos namų-atvirojoje kolonijoje nuteistojo sveikatos sutrikdymo, gauta duomenų dėl įstaigos pareigūnų galimai nusikalstamo pareigų neatlikimo, dėl ko fizinis asmuo patyrė didelės žalos.

Kalėjimų departamento vadovybė akcentuoja, kad bausmių vykdymo sistemos darbuotojams keliami aukšti elgesio standartai, į kiekvieną atvejį dėl netinkamo pareigų atlikimo bus reaguojama principingai.

Ikiteisminį tyrimą vykdo Kalėjimų departamento kriminalinės žvalgybos pareigūnai, pradėtas tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 229 str. „Tarnybos pareigų neatlikimas“.

Kaip ketvirtadienį skelbė DELFI, nuo visuomenės nuslėpta egzekucija Pravieniškių pataisos namų 3-iajame sektoriuje buvo surengta naktį iš vasario 21 į 22 d. Vietoj pagalbos nuo prekeivių žmonėmis nukentėjęs ir prieš juos liudijęs jaunuolis jau antrą kartą užpultas ir sužalotas pataisos namuose.

Pirmą kartą – Marijampolėje, o kai iš jų buvo perkeltas į Pravieniškes, čia vėl sulaukė egzekucijos. Pareigūnai buvo abejingi nukentėjusiojo pagalbos šauksmui – dar prieš užpuolimą vaikinas įspėjo, kad sektoriuje, į kurį jį planuoja įkelti, bus nesaugu. Taip ir buvo – tą patį vakarą jis atsidūrė Kauno klinikose.

Kraujuose pasruvęs jaunuolis greitosios pagalbos automobiliu buvo išvežtas į Kauno klinikas, kur medikai suteikė būtiną medicininę pagalbą. Vėliau jis buvo perkeltas į Laisvės atėmimo vietų ligoninę, esančią Pravieniškėse. Čia jis yra gydomas iki šiol.

Kalėjimų departamentas DELFI apie šį įvykį pateikė tokią informaciją: „Vasario 22 d. pareigūnai pastebėjo nuteistąjį, ant kurio kūno matėsi sužalojimo žymės. Duomenų apie galimą tyčinį sužalojimą ar užpuolimą nuteistasis nepateikė, tačiau buvo pradėtas įvykio aplinkybių patikslinimas.

Nuteistąjį apžiūrėjo sveikatos priežiūros skyriaus medikai, vyras nukreiptas į kitą gydymo įstaigą, vėliau – į Laisvės atėmimo vietų ligoninę. Kovo 2 d., gavus papildomų duomenų, pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nuteistojo nežymaus sveikatos sutrikdymo. Nustatyti įtariamieji, atliekami procesiniai veiksmai. Tyrimą kontroliuoja Kauno apygardos prokuratūra.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA