Išgirdę pagalbos šauksmą Nemune, Kauno pareigūnai šoko į ledinį vandenį | Kas vyksta Kaune

Išgirdę pagalbos šauksmą Nemune, Kauno pareigūnai šoko į ledinį vandenį

Kauno apskr. VPK nuotr.

Šiąnakt Kauno apskrities policijos pareigūnai sulaukė ne tik pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje ar vagystes, jiems teko skubėti ir gelbėti į vandenį įkritusią jauną moterį.

Kauno apskr. VPK duomenimis, 03.27 val. buvo gautas pranešimas, kad Kaune, Veiverių gatvėje ties pastatu nr. 36, nuo Nemuno pusės girdisi moters pagalbos šauksmas. Nedelsiant minėtu adresu atvyko keletas policijos pareigūnų ekipažų. Moteris pastebėta nebuvo, šauksmo taip pat nesigirdėjo.

Nuėjus link Nemuno, nieko įtartino pareigūnai nepastebėjo. Nusprendus aplink pasižvalgyti automobiliais, vienas pareigūnas link centro pradėjo eiti Aleksoto tiltu, kur šviesdamas žibintuvėliu į tilto prieigas pamatė kažką plūduriuojant vandenyje. Netrukus pasigirdo ir moters klyksmas padėti.

Kauno pareigūnai išgelbėjo jauną moterį / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kolegas perspėjęs privažiuoti pro bažnyčią prie Nemuno, moteriai šūktelėjęs nejudėti ir bandyti išstovėti, pareigūnas pasileido bėgti link jos. Skubiai įvertinę situaciją, itin aukštą betoninį šlaitą, nieko nelaukdami pareigūnai iš tarnybinės mašinos išsitraukė virvę ir bandė ja ištraukti vandenyje šąlančią moterį.

Kadangi ji nebeturėjo jėgų pati padėti, nedelsiant virve į vandenį buvo nuleistas vienas iš pareigūnų, kuris moterį saugiai pritvirtino, padėjo traukiantiesiems ją iškelti į viršų. Nors ištraukus jauną 21 metų moterį, kol privažiavo GMP brigada, ją pareigūnai apgaubė specialiu folijos apklotu ir šildė tarnybiniame automobilyje, medikai konstatavo žymų bendrą kūno atšalimą, kuris nesiekė 30 laipsnių, ir išsivežė į gydymo įstaigą.

Kauno pareigūnai išgelbėjo jauną moterį / Kauno apskr. VPK nuotr.

Kalbintas pareigūnas, kuriam teko leistis į ledinį vandenį to visai nesureikšmina. „Ledinis? Visai to nejaučiau. Patikėkite, tą minutę mintys sukosi ne apie vandens temperatūrą, o kaip padėti ir greičiau ištraukti šąlančią moterį. Nusiėmiau viršutinę uniformos dalį, diržą su amunicija, ginklą ir telefoną perdaviau kolegoms.

Šokti negalėjau – ir išties aukštas šlaitas, ir, kaip paaiškėjo, akmeninga vieta. Laimė, toje vietoje didelės srovės nebuvo, tad ištraukėme greitai. Tačiau, kaip supratome iš jos, į vandenį ji įkrito kitoje vietoje ir srovė visgi ją atnešė iki čia.“, – apie šios nakties įvykį pasakojo tarnybą ryte baigęs pareigūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA