Ekstremaliai situacijai suvaldyti – papildomos lėšos iš Vyriausybės rezervo | Kas vyksta Kaune

Ekstremaliai situacijai suvaldyti – papildomos lėšos iš Vyriausybės rezervo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vyriausybė šiandien posėdyje, atsižvelgusi į Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) prašymą, pritarė, kad iš Vyriausybės rezervo būtų skirta 303,5 tūkst. eurų situacijai dėl COVID-19 plitimo valdyti.

Iš šių lėšų 159,3 tūkst. eurų bus panaudota reikalingų reagentų ir kitų priemonių įsigijimui. 90 tūkst. eurų – termovizoriams, kurie padeda nustatyti karščiuojančius, skenuojant žmonių srautą, įsigyti, taip pat reikalingoms apsaugos, dezinfekavimo priemonėms įsigyti bei savanorių ir nuolat budinčių darbuotojų maitinimui, ir transporto išlaidoms kompensuoti.

Sveikatos apsaugos ministerijos išplatintame pranešime spaudai teigiama, jog 54,1 tūkst. reikalingi išaugusiam darbo užmokesčio fondui padengti (budėjimai, konsultacijos telefonu visą parą, ne darbo metu atliekami tyrimai).

Valstybės ekstremalių situacijų centro vadovo, sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos teigimu, aiškiai įvertinta, ko šiuo metu reikia, kad darbas vyktų tinkamai, kad būtų užtikrinama prevencija, tad papildomas finansavimas bus panaudotas tikslingai.

„Šiuo metu Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) bei Nacionalinės visuomenės sveikatos priežiūros laboratorijos (NVSPL) specialistai dirba nenutrūkstamai, tiek įstaigų darbo metu, tiek po darbo valandų.

Tad natūralu, kad žmonėms už jų darbą turi būti atlyginama. Jie šiuo metu vykdo itin svarbią užduotį, kad būtų užkirstas kelias viruso plitimui šalyje“, – sako A. Veryga.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA