Vyriausybė paskirstė milijonus kelių priežiūrai – nubyrėjo ir Kaunui | Kas vyksta Kaune

Vyriausybė paskirstė milijonus kelių priežiūrai – nubyrėjo ir Kaunui

Asociatyvi / Kas vyksta Kaune nuotr.

Šiais metais Lietuvos keliams ir gatvėms rekonstruoti numatyta beveik 21,4 mln. eurų Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervo lėšų.

Susisiekimo ministerijos siūlymu šiandien Vyriausybė paskirstė 14,3 mln. eurų skubiems remonto ir rekonstrukcijos darbams bei prioritetiniams, Vyriausybės programai įgyvendinti svarbiems kelių objektams. Dar 7,1 mln. eurų rezervo lėšų kol kas nebus naudojamos.

Kaip rašoma Susisiekimo ministerijos pranešime žiniasklaidai, vietinės reikšmės keliams, nukentėjusiems nuo ekstremaliųjų situacijų, skubiai taisyti ar rekonstruoti dėl avarijos grėsmės skiriama beveik 1,5 mln. eurų. Šios lėšos paskirstytos devyniems objektams, esantiems Kauno mieste bei Kaišiadorių, Lazdijų, Švenčionių ir Ukmergės rajonuose.

Didesnioji rezervinių lėšų dalis – 12,1 mln. eurų – paskirstyta kelių projektams, kuriuos vykdant bus įgyvendinama Vyriausybės programa ir atliekami prioritetiniai darbai. Panaudojant šias lėšas devyniolikoje šalies savivaldybių bus taisomi ir rekonstruojami vietinės reikšmės keliai, įrengiamos eismo saugos priemonės.

Iš jų didžiausi projektai – Telšių miesto Respublikos g. rekonstrukcija (1,5 mln. eurų) bei Neringos Taikos g. ir Šiaulių miesto Bačiūnų g. rekonstrukcija (po 1 mln. eurų). Numatoma rekonstruoti ir valstybinės reikšmės kelių ruožus, tarp jų – kapitališkai remontuoti rajoninio kelio Nr. 1918 Palemonas–Neveronys–Ramučiai ruožą nuo 4,3 iki 5,8 km (Kauno r., Davalgonių g.).

Tai vienas pagrindinių Kauno laisvosios ekonominės zonos (LEZ) kelių, kuriuo į savo teritorijas patenka investuotojai UAB Continental Automotive Lithuania, UAB „Fitsout“, UAB HELLA Lithuania ir UAB Hollister Lietuva. Šių bendrovių gamyklos jau yra pradėjusios veiklą, tačiau Davalgonių g., kuria intensyviai naudojasi Ramučių gyvenvietės gyventojai ir Kauno LEZ įsikūrusios įmonės, nėra pritaikyta gerokai išaugusiems transporto srautams.

Dviems Ekonomikos ir inovacijų ministerijos atrinktiems kelių objektams, vedantiems į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, paskirstyta 367 tūkst. eurų. Šios lėšos bus panaudotos Visagino savivaldybėje vietinės reikšmės keliui nuo Dūkšto kelio ir Panevėžio miesto J. Janonio g. tiesti.

Dar 299,9 tūkst. eurų skirta Lietuvos automobilių kelių direkcijai prie Susisiekimo ministerijos darbų kokybės kontrolės priežiūrai vietinės reikšmės keliuose.

Taip pat, vadovaujantis Vyriausybės 2015 m. sausio 14 d. pasitarimo protokolo Nr. 2 sprendimo 1.6.2. papunkčiu, 1 mln. eurų paskirstytas vietinės reikšmės keliams tiesti, rekonstruoti ir kapitališkai remontuoti, taip pat saugaus eismo priemonėms vietinės reikšmės keliuose diegti 6 gausiai tautinių mažumų gyvenamose savivaldybėse (Vilniaus r., Trakų r., Švenčionių r., Šalčininkų r., Ignalinos r. ir Visagino).

Įvertinus tai, kad Vyriausybės protokolinis sprendimas galioja nuo 2015 metų, o Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervas tautinių mažumų gausiai gyvenamoms savivaldybėms pradėtas skirti tik nuo 2018 metų, 2018–2019 metais tautinių mažumų gausiai gyvenamoms savivaldybėms buvo skirta iš viso apie 2,2 mln. eurų, kas sudaro tik 2,3 proc. nuo visos 2015–2019 metų Kelių priežiūros ir plėtros programos rezervui numatytos sumos ir 0,09 proc. nuo visos 2015–2019 metų visai Kelių priežiūros ir plėtros programai numatytos sumos.

Įstatymų nustatyta tvarka likusius 7,1 mln. eurų rezervo lėšų planuojama panaudoti vėliau, Susisiekimo ministerijai papildomais suderinus su Finansų ministerija.

Šios lėšos numatomos kelių projektams, kuriuos vykdant bus įgyvendinama Vyriausybės programa, prioritetiniams objektams, taip pat keliams, vedantiems į teritorijas, kuriose kuriamos darbo vietos, mėgėjų sodų teritorijose savivaldybių institucijų valdomiems vietinės reikšmės keliams bei valstybės institucijų valdomiems vietinės reikšmės keliams tiesti, taisyti ir rekonstruoti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA