Sinoptikai: oro temperatūra kilti neskubės | Kas vyksta Kaune

Sinoptikai: oro temperatūra kilti neskubės

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Trečiadienio dieną vyraus apniukę orai, pragiedrulių jei ir pasirodys tai tik vietomis, ir tik vakarėjant. Pirmoje dienos pusėje dar daugelyje rajonų palis, gausiau šiaurės rytiniuose rajonuose, vėliau trumpalaikio lietaus debesys daugiausia lankysis šalies vakaruose.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, vidutinio stiprumo vėjas dažniausiai pūs iš pietų, pietvakarių, vakariniuose rajonuose kai kur gūsiai sieks 15 m/s. Į šalį plūs vėsesnė oro masė, todėl temperatūra kilti neskubės – įdienojus sušils iki 5-8, vietomis 9 laipsnių šilumos.

Ketvirtadienio naktį vakarinėje šalies pusėje pasirodys daugiau pragiedrulių. Rytinėje šalies dalyje dangų toliau dengs tankūs debesys, vienur gausiau, kitur silpniau palis. Vėjas aprims ir daugiausia pūs iš pietvakarių. Temperatūra naktį svyruos nuo 1 laipsnio šalčio iki 3 laipsnių šilumos, pašalus kai kur gali susidaryti plikledis.

Ketvirtadienio dieną bus ir tankesnių debesų, ir giedresnio dangaus plotų, iš tankesnių debesų kai kur trumpai ir negausiai palynos. Pietvakarių vėjas suksis iš pietryčių ir sustiprės. Mūsų šalis bus vėsesnio oro masėje, todėl net ir pasirodžius saulei temperatūra nekils aukščiau 5-9 laipsnių šilumos.

Penktadienio naktį kai kur, dieną daug kur truputį palis. Naktį vėjas aprims, dieną vėl sustiprės. Temperatūra išliks panaši į ketvirtadienio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA