Kovo 11-osios trisdešimtmečiui – specialus „Spotify“ grojaraštis | Kas vyksta Kaune

Kovo 11-osios trisdešimtmečiui – specialus „Spotify“ grojaraštis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Ruošiantis švęsti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmetį, Vyriausybės kanceliarijos Lietuvos įvaizdžio grupė kartu su Muzikos asociacijos metų apdovanojimais (M.A.M.A.) inicijavo specialaus grojaraščio sudarymą.

Tautą budinusių ir pastaruosius trisdešimt metų skambėjusių populiarių Lietuvos atlikėjų ir grupių dainų grojaraštį „Tikime Laisve“ nuo šiandien galima išgirsti populiariausioje internetinėje muzikos klausymosi platformoje „Spotify“, kuri suteikia galimybę mėgautis ne tik lietuvių, bet ir pasaulio muzikos atlikėjų dainomis, rašoma M.A.M.A. pranešime žiniasklaidai.

Šį grojaraštį sudaro 38 įvairaus stiliaus muzikiniai kūriniai – nuo roko ir elektroninės muzikos iki populiariosios muzikos. Grojaraštis pradedamas legendine Eurikos Masytės daina „Laisvė“, kuri lietuvius vis dar jaudina iki pat širdies gelmių.

„Muzika mūsų kelyje į nepriklausomybės atkūrimą tapo svarbiu varikliu – ji budino, vienijo ir suteikė viltį. Lietuvos „Spotify“ paskyroje galima rasti ir Valstybės atkūrimo šimtmečiui bei Baltijos kelio trisdešimtmečiui skirtus grojaraščius.

Džiugu, kad graži tradicija tęsiama, o ruošdamiesi švęsti Kovo 11-ąją galėsime prisiminti pastarąjį trisdešimtmetį skambėjusias dainas ir pasidžiaugti, kiek daug kūrybingų jaunų atlikėjų turime Lietuvoje“, – sako Lietuvos įvaizdžio grupės vadovas Marius Gurskas.

„Džiaugiamės galimybe prisidėti prie šio istorinio grojaraščio, kuris parodė progresą ir muzikoje. Šiandien mes didžiuojamės ne tik į laisvę atvedusiais kūriniais, bet ir per visą pasaulį skambančiais hitais.

Asociacija jau dešimtus metus prisideda prie kūrėjų skatinimo, lietuviškos muzikos kokybės gerinimo, o tai atveria kelius į tarptautinę areną“, – džiaugiasi asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ pirmininkas Martynas Tyla.

Grojaraštis kviečia prisiminti populiarias lietuviškas grupes ir jų dainas, skambėjusias pirmąjį atkurtos nepriklausomybės dešimtmetį, – tai „Foje“, „Bix“, „Antis“, Gytis Paškevičius, „Naktinės personos“, „Mango“ ir kt.

Taip pat galima išgirsti ir paskutinį dešimtmetį aktyviai kuriančius ir šiuolaikinės pasaulinės muzikos tendencijoms atstovaujančius atlikėjus – tai Donny Montell, Monika Linkytė, „G&G Sindikatas“, Jazzu, Monique, Vidas Bareikis, Ten Walls, Dynoro, Junior A, Beatrich ir kt.

Kovo 11 d. visoje Lietuvoje vyks specialūs renginiai, skirti Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmečiui. Daugiau informacijos čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA