Prezidentas G. Nausėda atvyko palaikyti „Žalgirio“ nors SAM rekomendavo to nedaryti | Kas vyksta Kaune

Prezidentas G. Nausėda atvyko palaikyti „Žalgirio“ nors SAM rekomendavo to nedaryti

R. Tenio nuotr.

Šį vakarą vykstančias Eurolygos varžybas tarp „Žalgirio“ ir Rimo Kurtinaičio treniruojamos Maskvos srities „Chimki“ komandos atvyko stebėti ir Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda su žmona Diana.

Nors Vyriausybės ir Sveikatos apsaugos ministerija rekomendavo į masinius renginius žmonėms nesirinkti, panašu šalies vadovas šių pasiūlymų nusprendė nepaisyti.

Sveikatos apsaugos ministerijoje antradienį buvo pasirašytas sprendimas, jog renginių organizatoriams, atsižvelgiant į konkretaus renginio riziką, rekomenduojama atšaukti arba vėlesniam laikui nukelti masinius, ypač uždarose erdvėse vykstančius, renginius.

„Žalgirio“ arena šiandien vėl sausakimša, o panika dėl sklindančio koronaviruso panašu sirgalių neatbaidė nuo noro palaikyti savo komandą. Praėjusį penktadienį, „Žalgiriui“ susitikus su Milano „Olimpia“ į areną nusprendė neateiti trečdalis rungtynių stebėtojų.

Kaip primenama oficialiame „Žalgirio“ portale, Rimo Kurtinaičio treniruojami maskviečiai praėjusiais metais Eurolygoje išgyveno tikrą košmarą – sezonas užbaigtas 7 pralaimėjimų serija, ekipa su 9 pergalėmis liko turnyro lentelės apačioje.

Šiemet stipriausioje Europos lygoje Eurolygoje „Chimki“ su 12 pergalių ir 14 pralaimėjimų šiuo metu dalijasi 7-9 pozicijas su Valensijos „Basket“ ir Stambulo „Fenerbahce“ komandomis.

„Žalgirio“ arenos svečiai yra tarp trijų geriausių komandų Eurolygoje pagal svarbiausius puolimo komponentus – pelnomus taškus, rezultatyvius perdavimus ir dvitaškių pataikymą.

Tarp statistikos lyderių net keliose grafose puikuojasi „Chimki“ lyderio A. Švedo pavardė. Rusas yra antras pagal pelnomus taškus (vid. po 21,3), trečias pagal rezultatyvius perdavimus (vid. po 6,3) ir ketvirtas pagal naudingumą (vid. po 19,2).

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA