Masiniai renginiai nebus atšaukti: „Žalgiris“ prieš rungtynes dalijasi svarbia informacija | Kas vyksta Kaune

Masiniai renginiai nebus atšaukti: „Žalgiris“ prieš rungtynes dalijasi svarbia informacija

BNS / Ramūnas Jakubauskas 2020/03/03 18:55
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Naujos Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) rekomendacijos dėl masinių renginių nepaveiks nei sostinėje penktadienį prasidedančios tradicinės Kaziuko mugės, nei antradienio vakarą Kaune „Žalgirio“ arenoje vyksiančių Eurolygos rungtynių.

Antradienio vakarą „Žalgirio“ arenoje Eurolygos varžybos tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos „Chimki“ atšaukiamos nebus.

Kaip BNS sakė „Žalgirio“ atstovas spaudai Almantas Kiveris, bus imtasi tokių pačių apsaugos priemonių kaip ir per praėjusią savaitę vykusias varžybas su klubu iš Italijos.

„Tos priemonės, kurios buvo naudojamos per praėjusias rungtynes, lieka galioti ir šioms rungtynėms, skenavimas termovizoriais, papildomos dezinfekcinės priemonės lankytojams, papildomas paviršių, turėklų valymas“, – sakė A. Kiveris.

Anot jo, į rungtynes parduoti beveik visi bilietai, laisvų likęs apie šimtas. Krepšinio varžybas arenoje gali stebėti apie 15 tūkst. žmonių.

„Žalgiris“ savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje taip pat pasidalino rekomendacija į varžybas atvykti anksčiau, nes rungtynių žiūrovai bus tikrinami termovizoriais. Atsižvelgiant į plintančios ligos situaciją, rekomenduojama į rungtynes nevykti tiems, kuriems pasireiškia kvėpavimo takų infekcijos simptomai.

„Iš esmės atviri renginiai, ne vidaus patalpose, nėra atšaukiami, tuo tarpu pačios kultūrinių renginių programos yra pakoreguotos, Kaziuko mugėje atsisakyta vaikų kaziuko Rotušėje, dizaino skvero patalpos atveriamos, kad būtų užtikrinta oro cirkuliacija“, – BNS sakė Vilniaus miesto mero Remigijaus Šimašiaus patarėja Ieva Dirmaitė.

Sveikatos apsaugos ministerija antradienį paskelbė naują rekomendaciją atšaukti masinius renginius, tačiau sprendimą priimti kiekvienu atveju atsižvelgiant į konkretaus renginio riziką.

„Atsižvelgdami į Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas savivaldybė siūlo masinio susibūrimo vietų vengti tiems žmonėms, kurie serga lėtinėmis ligomis, kurių imuninė sistema yra nusilpusi. Kviestume žmones, planuojančius apsilankyti Kaziuke, labai racionaliai įsivertinti savo sveikatą“, – pažymėjo I. Dirmaitė.

Pasak mero patarėjos, prekybininkams rekomenduojama pasirūpinti dezinfekciniu skysčiu, sudaryti galimybę atsiskaityti banko kortelėmis, kad mažiau cirkuliuotų grynieji pinigai. „Prekybininkai ir mugės organizatoriai užtikrino, kad tokia galimybė bus sudaryta“, – sakė I. Dirmaitė.

Praėjusį penktadienį į „Žalgirio“ varžybas su Milano komanda neatėjo trečdalis sirgalių. Tačiau, prieš varžybas į areną plūdo viruso nepabūgę aistruoliai ir palaikė savo komandą, kuri tą vakarą nuskynė pergalę.

[susije_video kurie=””]

Kai kuriuose Azijos, Šiaurės Italijos vietovėse dėl koronaviruso plitimo grėsmės yra atsisakyta pamaldų, tačiau Lietuvos vyskupų konferencija (LVK) kol kas tokios galimybės nesvarstė, BNS informavo LVK atstovė Ieva Urbonaitė-Vainienė,

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga antradienį pasirašė rekomendaciją atšaukti arba nukelti visus masinius renginius. Rekomendacija skirta valstybės, savivaldybių institucijoms, įstaigoms, fiziniams ir juridiniams asmenims.

Tais atvejais, jei bus nuspręsta renginį organizuoti, žmonės turi būti įspėti nevykti į jį, jei jiems pasireiškia bet kokie kvėpavimo takų infekcijos simptomai ir sudaryti sąlygas tinkamai rankų higienai – užtikrintos galimybės plauti rankas vandeniu ir muilu bei įtrinti rankų dezinfekciniu skysčiu.

Dokumente nurodoma, kad sprendimas dėl atšaukimo ar nukėlimo turi būti priimtas įvertinant konkretaus renginio riziką.

Iki antradienio popietės Lietuvoje atliktas 201 tyrimas dėl koronaviruso. Vienintelis šios infekcijos atvejis patvirtintas praėjusį penktadienį Šiauliuose iš Italijos grįžusiai moteriai.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 92 312, iš kurių mirė 3 131 ir 48 190 žmones pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA