Pirmasis pavasario mėnuo Raudondvario dvare žada įstabių susitikimų | Kas vyksta Kaune

Pirmasis pavasario mėnuo Raudondvario dvare žada įstabių susitikimų

Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Muzikiniai kovo vakarai Raudondvaryje kviečia publiką į pasimatymus su žinomais atlikėjais, kurių koncertai kažkam taps šaunia Tarptautinės moters dienos dovana, o kažkam – tiesiog galingu pavasario romantikos užtaisu.

Kelionė po širdies kerteles

Kovo 6 d. 19 val. Raudondvario pilyje, kamerinėje erdvėje, – koncertas „Meilė esi Tu“, į kurį kviečia nepaprastai įdomi atlikėja, rašoma Raudondvario dvaro pranešime žiniasklaidai.

Andrę Amiya Pabarčiūtę daugelis pažįsta kaip moteriškumo, porų tarpusavio santykių praktikų mokytoją, bendradarbiaujančią su žymiais pasaulio dvasiniais mokytojais, lektoriais, mokslininkais. Ji – dviejų bestseleriais tapusių knygų autorė. Ir – muzikinių projektų, teatro ir šokio performansų kūrėja, dainininkė.

Koncerte „Meilė esi Tu“ charizmatiškoji A. Amiya Pabarčiūtė atsiskleis kaip džiazo, šiuolaikinės akademinės, meditacinės muzikos kompozitorė ir atlikėja, kuriai pritars Lietuvos muzikos virtuozai – smuikininke Agnė Doveikaitė ir pianistas Vytis Smolskus. Koncerto organizatoriai žada muzikinę kelionę po slapčiausias širdies kerteles.

O po koncerto laukia ypatinga dovana – susitikimas su A. Amiya Pabarčiūte. Pokalbio metu bus galima užduoti jai klausimų apie meilę ir santykius bei iš karto gauti širdį gydančių atsakymų bei praktinių patarimų.

Kovo 8-ąją – į Niujorką

„Naktis Manhatane“ – taip pavadinta Česlovo Gabalio ir instrumentinio ansamblio „Vilniaus divertismentas“ programa, kviečianti kovo 8-ąją 17 val. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje pasiklausyti dainų, puikiai pažįstamų iš kultinių amerikietiškų filmų ir miuziklų.

Skambės 1930–1960  m. Amerikos kompozitorių aukso amžiaus romantiškiausios dainos „Night in Manhattan“, „Stardust“, „Smile“, „Isn‘t it romantic“ ir kitos, kurios nukels į spindintį, alsuojantį aistra, niekad nemiegantį praėjusio amžiaus Niujorką. 

Skambės populiarios melodijos orkestrui iš XX a. miuziklų bei kino filmų – „Mėnesienos serenada“, „Vyras ir moteris“, „Diena ir naktis“ ir kt.

Č. Gabalis yra dainininkas, galintis meistriškai įkūnyti ne vieną epochą. Širdį užliejančių romantiškų, nostalgiškų, nuotaikingų melodijų banga – kas gali būti geriau Moters dienos vakarą? Koncerte „Naktis Manhatane“ scena su Česlovu dalinsis ir 2019-ųjų „X faktoriaus“ nugalėtoja Milda Martinkėnaitė.

Dviese per bangas

Kovo 20 d., 19 val. Raudondvario dvaro menų inkubatoriuje koncertuos klausytojų pamiltas duetas Aušra ir Ramūnas Difartai.

Jų autorinės muzikos koncertas „Gyvenimo kinas“ – tai naujai aranžuotos per pastaruosius 20 metų R. Difarto sukurtos dainos „Bus visaip“, „Dainos akys“, „Muzika“, „Mūsų dienos“, „Labai prašau“, „Skauda“, „Malda žemei“, „Negaliu tylėt“, „Jeigu“ ir kitos.  Daugelį šių dainų A. ir R. Difartų gerbėjai moka atmintinai, tad galės dainuoti kartu.

Pavasariu alsuojančiame koncerte Difartų duetas, kuriam pritars styginių kvartetas, klausytojui leis plaukti per emocijų jūrą, kuri kartais sukels audringas bangas, o kartais bus romantiškai lyriška.

Kodėl „Gyvenimo kinas“? Kas paskatino pasirinkti tokį koncerto pavadinimą? „Gyvenimas lekia tokiu pašėlusiu tempu, kad mes dažnai nebespėjame sustoti ir tiesiog pasidžiaugti kiekviena akimirka – lėtai, neskubant. Juk laimingi žmonės gyvena lėtai. Jie moka džiaugtis tuo, kas atsiskleidžia kaskart pakilus gyvenimo uždangai“, – aiškina koncerto organizatoriai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA