Didžiausia Baltijos regione vaikų ir nėščiųjų prekių mugė sugrįžta į Kauną | Kas vyksta Kaune

Didžiausia Baltijos regione vaikų ir nėščiųjų prekių mugė sugrįžta į Kauną

Organizatorių nuotr.

Kovo 21 dieną Kauno Žaliojoje galerijoje jau dešimtąjį kartą duris atvers didžiausia Baltijos regione vaikų ir nėščiųjų prekių mugė – „Mamų mugė“. Projektas „Šeima – šeimai“, sukviečiantis atsakingas, sąmoningas ir visuomeniškas šeimas yra unikalus ir neturintis analogo visoje Europoje.

Po ketverių metų pertraukos, rudenį „Mamų mugė“ sugrįžo į Kauną ir sulaukė didelio anksčiau joje dalyvavusių šeimų susidomėjimo. Mugėje dalyvavusios šeimos puikiai žino šį projektą, o apie jį negirdėjusius anksčiau aplanko mintis: kas gi yra ta Mamų mugė ir kuo ji skiriasi nuo gausiai organizuojamų turgelių?

Kuo išskirtinė „Mamų mugė“?

„Mamų mugės“ išskirtinumas ir privalumas, kad mamoms pačioms nereikia gaišti laiko parduodant nebereikalingus nėščiosios ir vaikų išaugtus drabužius, avalynę, žaislus, knygas, lavinimo priemones, sporto inventorių.

„Mamų mugė“ sugrįžo į Kauną / Organizatorių nuotr.

Pagrindinis darbas ir pasiruošimas mugei vyksta namuose, patogiai dirbant prie kompiuterio. Mamai tereikia užsiregistruoti programoje ir gavus prisijungimo duomenis prie paskyros, suvesti į ją prekes. Programa kiekvienai prekei sugeneruoja atskirą etiketę, kurią pagal mugės nustatytas taisykles reikia prisegti ar kitaip pritvirtinti prie norimos parduoti prekės.

Taip suruoštas prekes mugės dalyviai nustatytą dieną pristato į Urmo Žaliosios galerijos 2 salę, kurioje prekes priduoda ir išdėlioja jas jau paruoštoje prekybos salėje. Per vieną dieną 1200 kv.m. salė pavirsta dideliu specializuotu prekybos centru. Dar galite suskubti sudalyvauti pavasario-vasaros sezono „Mamų mugėje“, registracija galima čia.

Ši prekybos forma patraukli net ir toms mamoms, kurios savo vaikams perka tik naujus kokybiškus daiktus: žinodamos, kad vėliau galės atgauti 20–30 proc. daikto vertės, jos kaip tik renkasi patikusį brangų, bet kokybišką drabužėlį parduotuvėje, o susigrąžintus eurus vėl gali skirti naujiems pirkiniams.

Kokybiški daiktai mugėje išperkami pirmiausia. Į mugę svarbiausia pristatyti tvarkingus pažymėtus daiktus, įvertintus protinga kaina, o visą darbą atlieka savanoriai ir personalas. Mama tuo metu gali leisti laiką su šeima ar pati ieškoti jai reikalingų daiktų mugėje. Už kiekvieną į mugę pakviestą draugę, anksčiau „Mamų mugėje“ dalyvavusi dalyvė gauna 5 eurų vertės nuolaidų čekį.

Pavyzdžiui, pakvietus dešimt draugių, susidaro jau 50 eurų, kuriuos moteris gali panaudoti aprengdama savo vaiką. Mugėje atsiskaitymas šiais čekiais nėra ribojamas. Mugės dalyvės turi išskirtinę teisę apsipirkti vienos pirmųjų. Prieš atverdama duris plačiajai auditorijai, „Mamų mugė“ pirmiausiai kviečia apsipirkti mugės savanorius ir dalyvius.

Mugės savanoriai ir dalyviai pavasario-vasaros sezono mugėje apsipirks jau kovo 20 d. Daugiau apie prekybos laiką ir vietą čia.

„Mamų mugė“ sugrįžo į Kauną / Organizatorių nuotr.

Sutaupyti ne tik pinigų – bet ir laiko

Renginio Kaune organizatorė Vaida Babeckienė pati augina tris atžalas, tad puikiai žino, kiek pinigų, laiko ir energijos atima norint vaikus suruošti kitam sezonui. Ji neslepia, kad mugė – jai pačiai yra tikras išsigelbėjimas, o pinigus, atgautus už parduotas prekes galima skirti vaiko ugdymui, turiningam laisvalaikiui.

Norintys apsipirkti tėveliai nesugaišta daug laiko – po vienu stogu „Mamų mugėje“ jie gali rinktis iš didžiausio Kaune asortimento geros kokybės dėvėtų vaikiškų drabužių, batų ir daiktų. Tad greitas ir nebrangus apsipirkimas garantuotas.

„Mamų mugės“ dalyvės savo pasirinktoms parduodamoms prekėms nuolaidų dienomis gali taikyti 20, 50 ar net 70 procentų nuolaidą, taip sudarydamos galimybę parduoti kuo daugiau prekių. Po mugės likusios neparduotos prekės yra surūšiuojamos kiekvienai dalyvei atskirai, tad telieka atvažiuoti jų pasiimti ir laukti pinigų už parduotas prekes, kurie, atskaičius komiso mokestį yra
pervedami dalyvei į registracijos metu nurodytą banko sąskaitą.

Skatina atsakingai vartoti ir dalintis

„Mamų mugė“, tai puiki proga į vartojimą pažvelgti atsakingai. Žinia, kad dažnai vaikai nespėję sudėvėti drabužių ar batų, juos tiesiog išauga. Knygos ir žaislai ne išimtis, mažieji retai nori antrą kartą skaityti tą pačią nuotykių knygą. Mugėje šiems daiktams suteikiama galimybė gyventi antrą, o kartais ir trečią gyvenimą.

„Mamų mugė“ sugrįžo į Kauną / Organizatorių nuotr.

Kaip sako Kauno „Mamų mugės“ organizatorė Vaida Babeckienė, mugė jos vaikus moko dar labiau tausoti daiktus bei skatina jų verslumą. Juk pasaugotas žaislas ar neišmėtyta dėlionė, galės būti parduota mugėje, o už gautus pinigus vaikai toje pačioje mugėje įsigis jiems naują žaislą ar knygą.

Kiekvienoje mugėje nuperkama apie 20 tūkst. įvairių prekių. Tad tokiai gausybei daiktų suteikiamas antras, o kartais ir trečias gyvenimas, pakartotinis panaudojimas. Tai liudija ir apie atsakingesnį požiūrį į aplinką. Pasibaigus prekybai dalyviai didelę dalį likusių prekių palieka labdarai.

Paprastai mugei paliekama keletas tūkstančių įvairiausių drabužių, žaislų ir daiktų, skirtų vaikams, tad džiugu, jog yra galimybė šiais daiktais pasidalinti su stokojančiais Kauno miesto ir Kauno rajono gyventojais.

„Mamų mugė“ Kaune vyks Urmo bazės Žaliojoje galerijos 2 salėje kovo 21-25 dienomis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA