Pripažinimas iš Europos: Kaunas tapo pirmuoju nominuotu Lietuvos miestu šioje srityje | Kas vyksta Kaune

Pripažinimas iš Europos: Kaunas tapo pirmuoju nominuotu Lietuvos miestu šioje srityje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Europos Komisija įvertino Kauno pastangas darnaus judumo srityje. Kasmetiniuose Europos mobilumo savaitės (angl. European mobility week) apdovanojimuose tarp 36 nominantų iš viso Senojo žemyno Kauno miestas pateko į geriausiųjų trejetuką darnaus judumo planavimo kategorijoje.

Kauno savivaldybės pranešime spaudai rašoma, jog dėl tarptautinio įvertinimo drauge konkuruoja tokie miestai kaip Briuselis, Vroclavas. Nugalėtojas paaiškės kovo 30-ąją. European mobility week apdovanojimai skiriami savivaldybėms už pastangas siekiant, kad judėjimas ir gyvenimas miestuose būtų saugus bei patogus visiems.

„Pernai Kaunas pirmą kartą parengė darnaus judumo mieste planavimo strateginį dokumentą. Jame numatomos priemonės, kuriomis iki 2030 metų sieksime sudaryti palankesnes judumo sąlygas mieste. Esame pirmieji Lietuvoje, sulaukę tokio pripažinimo ir tai iš tiesų džiugina.

Tarptautinių ekspertų komisija išskyrė mūsų miesto planą kaip ambicingą ir pažangų. Tai patvirtina, kad judame teisinga linkme“, – žinią apie miestui skirtą solidų įvertinimą komentavo Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Tadas Metelionis.

Kaunas palankių komisijos vertinimų sulaukė už gerai apgalvotą ir progresyvų miesto požiūrį į darnaus judumo planavimą bei strategijos įgyvendinimo svarbą.

Europos mobilumo savaitės apdovanojimų pagrindinis tikslas – skatinti visuomenę rinktis aplinką tausojančias transporto rūšis.

Visas naujienas galite sekti Europos komisijos apdovanojimų socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA