Beglobius gyvūnus Kaune prižiūrės nauja organizacija | Kas vyksta Kaune

Beglobius gyvūnus Kaune prižiūrės nauja organizacija

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nuo šiol Kaune, bešeimininkių gyvūnų priežiūra perleista į kitas rankas. Kauno miesto savivaldybė sudarė sutartį su Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos fondu. Tokį sprendimą nulėmė neseniai įvykęs viešųjų pirkimų konkursas.

Kaip rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai, naujoji organizacija bus atsakinga už gyvūnų sugavimą, paėmimą iš gyventojų bei laikiną globą, kvalifikuotą veterinarinę pagalbą ir naujų namų paieškas.

Kauno miesto pašonėje, Jonučių kaime kelerius metus veikianti gyvūnų prieglauda pasirengusi kokybiškai atlikti jai pavestas funkcijas. 2 hektarų ploto teritorijoje gyvūnai laikomi 7 atskirose zonose, išskirstyti pagal lytį bei sveikatos būklę. Keturkojų globotinių sveikatai stiprinti ir fiziniam aktyvumui užtikrinti čia įrengtos 4 pasibėgiojimo zonos.

Didžiuosiuose ir mažuosiuose lauko voljeruose vienu metu gali gyventi po 44 gyvūnus. Vidaus voljerai talpina dar 130 beglobių keturkojų. Prieglaudoje yra ir speciali zona katėms.

„Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos fondas įpareigotas užtikrinti visokeriopą globą be šeimininkų likusiems gyvūnams Kauno mieste. Prieglaudos darbuotojai bus atsakingi ir už žuvusių gyvūnų surinkimą. Tikime, kad ir kauniečiai aktyviai prisidės kuriant geresnes sąlygas miesto gyvūnams.

Apsisprendus įsigyti augintinį, pirmiausia raginame kaskart apsvarstyti galimybę priimti į namus beglobį. Toliau laukia svarbiausias etapas – atsakingai auginti, uoliai rūpintis ir džiaugtis bičiulyste su nauju šeimos nariu“, – teigia Kauno miesto savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė.

Kol beglobiai gyvūnai laikinai glaudžiasi prieglaudoje, jiems aktyviai ieškoma naujų ir mylinčių namų. Prieš perduodant naujiems šeimininkams, gyvūnų gerovės namuose jiems taikomos gydymo, sterilizavimo procedūros, taip pat – ženklinimas mikroschema.

Gyvūnų veterinarinei priežiūrai užtikrinti patalpose įrengti atskiri gydytojų bei procedūriniai kabinetai, laboratorija, ruošiamos operacinės. Čia taip pat veikia specialiai gyvūnams pritaikyta kirpykla–prausykla.

Sutartis su Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos fondu sudaryta vieniems metams su galimybe pratęsti dar dvejiems.

„Kaunas su kiekviena diena tampa vis patogesnis miestas gyventi ir tai pastebi ne tik ligšioliniai kauniečiai, bet ir naujakuriai. Tačiau greta žmonių privalu skirti dėmesį ir jų augintiniams.

Deja, ne visiems gyvūnams vienodai šypsosi sėkmė pakliūti pas rūpestingus šeimininkus, todėl miestas jaučia pareigą deramai pasirūpinti tais, kurie liko be pastogės. Tikime, kad nauji paslaugos teikėjai padės šias problemas spręsti dar sklandžiau“, – kalbėjo Kauno mero pavaduotojas Mantas Jurgutis.

Beglobių gyvūnų labdaros ir paramos fondo darbo laikas: pirmadieniais–penktadieniais nuo 8 iki 17 val. Policijos ir priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos kvietimu paslaugos bus teikiamos visą parą ištisą savaitę. Telefonas platesnei informacijai: 8-687 50885.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA