Kauno oro uoste pradeda budėti specialios kariuomenės pajėgos | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uoste pradeda budėti specialios kariuomenės pajėgos

Asociatyvi / VSAT nuotr.

Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose bei Klaipėdos jūrų uoste budėjimą pradeda Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių operacinės pajėgos

Kaip skelbiama Lietuvos kariuomenės pranešime spaudai, kovo 2 d. aktyvuotos Lietuvos kariuomenės Taikos meto užduočių pajėgos.

Jas planuojama pasitelkti teikiant pagalbą iš COVID-19 paveiktų teritorijų atvykusių keleivių patikrą ir registraciją vykdantiems Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) skyriams Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose bei Klaipėdos jūrų uosto centriniame bei krovinių terminaluose.

Užduotims vykdyti pasitelkiami iš Taikos meto užduočių operacinių pajėgų sudėtyje budinčių Krašto apsaugos savanorių pajėgų karių, tarnaujančių Didžiosios Kovos apygardos 8-ojoje rinktinėje (Vilnius), Dariaus ir Girėno apygardos 2-ojoje rinktinėje (Kaunas) ir Žemaičių apygardos 3-ojoje rinktinėje (Klaipėda).

Prieš išvykstant į užduotis šiuos karius instruktavo Lietuvos kariuomenės Karo medicinos tarnybos specialistai, visi kariai yra aprūpinti individualiomis apsaugos priemonėmis.

Planuojama, kad nuolatinį budėjimą ir darbą su atvykusiais keleiviais visuose keturiuose objektus vienu metu vykdys 35 kariai.

Užduočių atlikimo vietose kariai padės atlikti atvykusių asmenų konsultavimą, kontaktinės informacijos surinkimą, esant poreikiui padės NVSC specialistams taikyti izoliavimo priemones. Į užduočių vietas kariai išvyksta šiandien, užduoties pabaigos terminas nenumatytas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA