Pusšimtis nuteistųjų Kauno tardymo izoliatoriuje skelbia bado streiką | Kas vyksta Kaune

Pusšimtis nuteistųjų Kauno tardymo izoliatoriuje skelbia bado streiką

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno tardymo izoliatoriuje 58 suimtieji raštu pranešė pradedantys neterminuotą badavimą. Badavimo priežastis, kaip praneša Kalėjimų departamentas – Pataisos įstaigų ir tardymo izoliatorių vidaus tvarkos taisyklių pakeitimai.

Pasikeitus Pataisos įstaigų ir tardymo izoliatorių vidaus tvarkos taisyklėms, nurodo departamentas, suimtiesiems nebeleidžiama įsigyti ir turėti vaizdo leistuvų, skrudintuvų ir sumuštinių keptuvių.

Vietoje radijo imtuvo arba garso grotuvo nuo šiol leidžiamas tik kišeninis nešiojamasis radijo imtuvas arba MP3 grotuvas. Taip pat sumažintas leidžiamų pasiimti daiktų kiekis suimtiesiems, uždaromiems į drausmės izoliatorių.

„Šiuo metu įstaigos vadovybė bendrauja su suimtaisiais, pareiškusiais apie badavimą, vykdo dialogą dėl suimtųjų reikalavimų, teikia informaciją apie teisės aktus, kuriuose yra numatytos jų laikymo sąlygos“, – teigiama Kalėjimų departamento pranešime.

„Kas vyksta Kaune“ primena Kauno nepilnamečių tardymo izoliatoriuje-pataisos namuose vasario viduryje bado streiką paskelbus 16 nuteistųjų: valstybės politikų, teisėsaugos, teismų, prokuratūros, kontrolės, valdžios ir valdymo institucijų pareigūnų, kuriems pirmą kartą skirta terminuoto laisvės atėmimo bausmė.

„Nuteistieji reikalauja perkelti juos į pataisos namus ir apgyvendinti ne kamerų tipo, o gyvenamuosiuose kambariuose. Nuteistųjų, paskelbusių bado streiką, netenkina bendros laisvalaikio ir virtuvėlės, džiovyklos patalpos, pasivaikščiojimo laikui sudarytas grafikas“, – rašyta departamento pranešime.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA