Pilietiškas gyventojas sustabdė girto vairuotojo kelionę: galėjo baigtis tragišku įvykiu | Kas vyksta Kaune

Pilietiškas gyventojas sustabdė girto vairuotojo kelionę: galėjo baigtis tragišku įvykiu

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno apskrities policijos pareigūnai dėkoja jaunam Kauno rajono gyventojui, pasielgusiam pilietiškai ir galbūt padėjusiam išvengti nelaimės kelyje.

Šeštadienį, vasario 29 d., vakare apie 19.35 val. Kauno r., Pagirių k., Pagirių g. ir Šermukšnių g. sankirtoje, garliaviškis Vaidas nepasimetė ir sustabdė girtą „VW Golf“ vairuotoją.

Kauno AVPK pranešime spaudai pranešama, jog apie 19.20 val., važiuodamas nuo Kauno link Garliavos, Kauno rajono gyventojas pastebėjo pavojingai manevruojantį automobilį „VW Golf“, kurį sekė paskui iki pat Pagirių k. Šiam sustojus, nieko nelaukiant priėjo, atidarė dureles ir ištraukė automobilio raktelius.

„Važiuojant namo pastebėjau keistai manevruojantį automobilį, kuris vos neatsitrenkė į mane. Stengiausi sustabdyti vairuotoją, tačiau jis nekreipė dėmesio, važiavo toliau. Kadangi automobilis akivaizdžiai manevravo visose eismo juostose, laikiausi saugaus atstumo, o pasitaikius progai – paėmiau raktelius.

Viskas vyko ekspromtu, stengiausi sustabdyti vairuotoją, kad nei jis, nei aplinkiniai nenukentėtų“, – apie netikėtą šeštadienio vakarą pasakoja Vaidas.

Jis ne tik neleido vairuotojui pasišalinti, bet ir skubiai iškvietė policijos pareigūnus. Pastarieji alkotesteriu „VW Golf“ vairavusiam Kaišiadorių rajono gyventojui, gimusiam 1976 metais, nustatė sunkų girtumo laipsnį – 2,60 prom.

„Tai rodo ir džiugina, kad mūsų gyventojai pilietiški, reaguojantys ir neabejingi. Kiekvienas mes atsakingas už saugią aplinką, tad labai svarbu visada išlikti neabejingais bet kokiai nusikalstamai veikai ar teisės pažeidimui. Kolegų vardu ačiū šiam jaunam vyrui, kurio poelgis, tikiu, padėjo išvengti potencialios eismo nelaimės kelyje.

Tikiuosi ir pats artimiausiu metu galėsiu jam padėkoti ir paspausti ranką“, – teigia Kauno apskrities policijai laikinai vadovaujantis Elanas Jablonskas, primindamas, kad visuomet apie pastebėtus daromus teisės pažeidimus gyventojai aktyviai informuotų skubiu pagalbos telefonu 112.

Kauno apskrityje šiais metais žuvo 2 eismo dalyviai (pernai iki kovo mėnesio pabaigos – 8), dar 145 sužeisti (pernai – 117). Pareigūnai ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA