Du girtutėliai vyrai į savo lėktuvus Kauno oro uoste taip ir neįsėdo | Kas vyksta Kaune

Du girtutėliai vyrai į savo lėktuvus Kauno oro uoste taip ir neįsėdo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kauno oro uoste pasieniečiai sulaikė JAV gyvenantį lietuvį ir Šilalės rajono gyventoją. Alkoholis juos abu paveikė panašiai – vyrai išvykimo terminale elgėsi chuliganiškai. Kaip skelbiama Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pranešime, pirmasis dėl to neišskrido į Londoną, antrasis – į Edinburgą.

Šeštadienį vakare Kauno oro uoste dirbę pasieniečiai iš oro uosto tarnybų gavo pranešimą apie situaciją išvykimo terminale. Tarp į Londoną skrendančių keleivių buvo, įtariama, neblaivus vyras. Turėta žinių, kad jis kabinėjasi prie žmonių, triukšmauja ir elgiasi neadekvačiai.

Pasieniečiai šį 29-erių Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenantį Lietuvos pilietį sulaikė ir pristatė į VSAT tarnybines patalpas. Iškviesti policijos pareigūnai vyrui nustatė 2,35 promilės girtumą, jam pradėta administracinės bylos teisena.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo JAV lietuviui gresia bauda nuo 40 iki 140 eurų, o už asmens pasirodymą viešoje vietose įžeidžiant žmogaus orumą ir dorovę – bauda nuo 20 iki 100 eurų. Vyrui prablaivėjus jam įteiktas šaukimas atvykti į Kauno oro uosto pasienio kontrolės punktą, kur bus nagrinėjama byla – į Londoną jis taip ir neišskrido.

Tą patį vakarą Kauno oro uosto pasieniečiai išvykimo terminale sulaikė dar vieną, įtarta, girtą keleivį – 45-erių Šilalės rajono gyventoją, kuris buvo susiruošęs skristi į Škotijos sostinę Edinburgą. Iš pažiūros akivaizdžiai neblaivus vyras necenzūriniais žodžiais plūdo oro uosto darbuotojus ir elgėsi agresyviai.

Kauno oro uosto pasieniečiai Šilalės rajono gyventoją sulaikė ir atvesdino į VSAT tarnybines patalpas. Girtumą atsisakęs tikrintis vyras buvo tiek apsvaigęs, kad VSAT pareigūnams sunkiai sekėsi su juo susikalbėti. Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė į oro uostą atvykusiems policijos pareigūnams.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA