Tritaškiais smaginęsis Kauno „Žalgiris“ sunkumų Prienuose nepatyrė | Kas vyksta Kaune

Tritaškiais smaginęsis Kauno „Žalgiris“ sunkumų Prienuose nepatyrė

delfi.lt 2020/03/01 19:19
BC Žalgiris "Facebook" nuotr.

Sekmadienio vakarą Prienuose vykusiose rungtynės tarp vietos „Cbet“ (10/13) ir Kauno „Žalgirio“ (21/2) uždarė LKL 23-iąjį turą. Žalgiriečiai laimėjo užtikrintai – 94:79 (27:15, 30:22, 18:14, 19:28).

Svečiai pataikė net 14 tritaškių iš 30. Už 8-is taiklius šūvius buvo atsakingi du snaiperiai – Artūras Milaknis (4/5) ir Karolis Lukošiūnas (4/7).

„Žalgirio“ gretose naudingiausiai žaidė Martinas Gebenas. Aukštaūgis pelnė 15 taškų, atkovojo 9 kamuolius ir surinko 23 naudingumo balus. Dviženklį naudingumą be jo užfiksavo dar 5 žalgiriečiai, o bendras naudingumas siekė 119 naudingumo balų.

„Cbet“ nepadėjo ir dar vienas solidus vasario mėnesio MVP Lauryno Biručio pasirodymas. Vidurio puolėjas užfiksavo dvigubą dublį – pelnė 11 taškų, atkovojo 13 kamuolių ir surinko 19 naudingumo balų.

Vienas geriausių sezono rungtynių sužaidė ir vyriausias lygos žaidėjas Mindaugas Lukauskis. Veteranas pelnė 16 taškų, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir surinko 24 naudingumo balus.

Prieniškiams itin trūko tikslių tolimų metimų. Jei „Žalgiris“ tritaškius metė pavydėtinai taikliai (14/30, 46 proc.), tai „Cbet“ sunkiai sekėsi suderinti savo taikiklį (6/22, 27 proc.).

„Žalgiriui“ problemų Prienuose nekilo jau nuo pradžios. Kauniečių gynyboje strigęs „Cbet“ klubas paleido „Žalgirį“ per 14 taškų atstumą.

Po trijų iš eilės A, Milaknio tritaškių tapo aišku, kad sensacijos Prienuose nebus. Tiesa, šios rungtynės tapo gera treniruočių partija prieniškių ir žalgiriečių jaunimui.

Rokas Jokubaitis rungtynes pradėjo starto penkete, tačiau padarė keletą neatleistinų klaidų. Po jų Šarūnas Jasikevičius greitai pasodino įžaidėją ant suolo. Sugrįžus į aikštę Rokui Jokubaičiui, prisijungė ir Karolis Lukošiūnas. Šis duetas padėjo palaikyti degimą užsikūrusiam „Žalgirio“ varikliui.

Jaunuoliai iki pertraukos kartu sudėjus pelnė 13 taškų.

„Cbet“ gretose lakstė dar šviežias vasario mėnesio lygos MVP L. Birutis. Po sėkmingo pasirodymo Lietuvos rinktinėje, aukštaūgis gerą žaidimą rodė ir prieš savo komandą Kauno „Žalgirį“.

Laurynas dar iki pertraukos artėjo prie dvigubo dublio – pelnė 6 taškus ir atkovojo 6 kamuolius.

Po pertraukos prieniškiams kabintis į pergalę neliko jokių prošvaisčių. M. Gebenas toliau solidžiai taranavo varžovų baudos aikštelę, o R. Jokubaitis „pjaustė“ gynėjų kelius. Likus 5 minutėms iki rungtynių pabaigos „CBet“ pavyko sumažinti triuškinantį skirtumą.

„Cbet“ šiose rungtynėse vertėsi be Karolio Guščiko ir Elvino Žemaičio. „Žalgiris“ vis dar laukia Mariaus Grigonio sugrįžimo.

Prieniškiai šiuo metu LKL čempionate užima šeštą vietą, o kauniečiai užtikrintai lyderiauja.

Prieš tai žalgiriečiai šį sezoną abu kartus taip pat nepasigailėjo „Cbet“ – 87:55 ir 105:64.

Vienintelius du pralaimėjimus vietiniame fronte žaliai-balti šiemet patyrė, kai 72:83 nusileido Panevėžio „Lietkabeliui“ ir 83:86 – Šiauliams „Šiauliams“.

„Žalgirio“ kitą savaitę laukia net du Eurolygos mūšiai: antradienį namie su Maskvos srities „Chimki“ ir ketvirtadienį – svečiuose su Sankt Peterburgo „Zenit“.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA