Prie Kauno klinikų pastatyta karinė palapinė: čia vyksta pacientų rūšiavimas | Kas vyksta Kaune

Prie Kauno klinikų pastatyta karinė palapinė: čia vyksta pacientų rūšiavimas

Kauno klinikų „Facebook“ paskyros nuotr.

Nors pirmasis koronaviruso infekcijos atvejis patvirtintas Šiauliuose, Kauno klinikos ėmėsi visų būtinų prevencinių priemonių, siekiant užkirsti kelią koronaviruso infekcijos plitimui.

Prie Traumų ir skubios pagalbos centro stovi šildoma Lietuvos kariuomenės palapinė, kurioje vyksta pacientų rūšiavimas. Tiek suaugę, tiek vaikai įleidžiami per vienas duris – Suaugusių priėmimą, rašoma Kauno klinikų „Facebook“ paskyroje.

Palapinėje pacientus pasitinkantys specialistai pateikia kontrolinius klausimus, susijusius su koronaviruso prevencija. Atsakę į juos, pacientai:

a) bus įleisti į Skubios pagalbos skyrius įprasta tvarka,

b) jeigu specialistai pastebės riziką dėl galimo užsikrėtimo koronaviruso infekcija, pacientai bus izoliuoti atskirose patalpose, kol atvyks GMP automobilis ir pacientą perveš į Kauno klinikinės ligoninės Infekcinių ligų kliniką.

Siekiant apsaugoti Kauno klinikose gydomus pacientus ir dirbantį personalą, nuo vasario 28 dienos pacientų lankymas Kauno klinikose ir įvairių daiktų bei maisto perdavimas yra draudžiamas.

Taip pat draudžiamas artimųjų dalyvavimas gimdyme, gimdyvių lankymas palatose ir apsistojimas jose kartu.

Nors planinės hospitalizacijos ir operacijos kol kas nėra ribojamos, pacientų artimieji į Kauno klinikas gali patekti tik neatidėliotinu atveju, turintys skyriaus vadovo arba budinčio gydytojo leidimą.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 85 954, iš kurių mirė 2 941 ir 39 761 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA