„Lietuvos geležinkeliai“ imasi papildomų veiksmų koronaviruso rizikos suvaldymui | Kas vyksta Kaune

„Lietuvos geležinkeliai“ imasi papildomų veiksmų koronaviruso rizikos suvaldymui

„Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

„Lietuvos geležinkelių“ grupei priklausanti keleivių vežimo bendrovė „LG Keleiviams“ imasi papildomų prevencinių veiksmų, siekdama užkirsti kelią galimam koronaviruso plitimui: specialiai apmokytas aptarnaujantis personalas, traukinių patalpos ilgiau vėdinamos ir valomos dezinfekcinėmis priemonėmis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Reaguojant į šalyje paskelbtą ekstremalią situaciją ir pirmąjį identifikuotą koronaviruso atvejį, vykdomas papildomas traukinių vėdinimas, ilgesniam laikui paliekant atviras traukinio duris pradinėse bei galinėse maršrutų stotyse.

Nuo vasario 29 dienos traukiniai dezinfekcinėmis priemonės bus valomi bent kartą per dieną, kursuojantys į oro uostą ar pasienio ruožuose – bent du kartus, ypatingą dėmesį skiriant porankiams, sėdynių atlošams ir tualetams.

Keleivius aptarnaujančiam personalui surengti papildomi mokymai, konduktoriai ir mašinistai aprūpinti dezinfekciniais skysčiais, vienkartinėmis pirštinėmis. Bendrovė yra parengusi veiksmų planą ir pasiruošusi pilnai traukinio dezinfekcijai, jei jame būtų įtartas koronaviruso atvejis.

Rekomendacijos keleiviams / „Lietuvos geležinkelių“ nuotr.

„Kartu su Nacionaliniu visuomenės sveikatos centru buvo parengta mokomoji medžiaga keleivius aptarnaujančiam personalui, remiantis ja edukuoti konduktoriai. Darbuotojai yra pasiruošę reaguoti, jeigu keleivis pasijustų prastai. Dėl to, keliaujant traukiniu ir pasijutus blogai ar pamačius kitą negaluojantį (karščiuojantį, čiaudintį, kosėjantį) pakeleivį, raginame kreiptis į traukinio personalą“, – apibendrina „LG keleiviams“ generalinis direktorius Linas Baužys.

Dažnesnis vėdinimas ir virusą naikinantis dezinfekuojantis valymas atliekamas ir didžiausią keleivių srautą turinčiose bei pasienyje esančiose geležinkelio stotyse: Vilniaus, Lentvario, Kenos, Kauno, Kaišiadorių, Kybartų, Šiaulių ir Klaipėdos.

Kilus klausimams, keleiviai kviečiami kreiptis į Informacijos centrą telefonu 8 700 55 111.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia. Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 86 992, iš kurių mirė 2 979 ir 42 618 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA