Atgarsiai po „Žalgirio“ rungtynių su Milano ekipa: šimtojo taško tradicija ir beldimas į medį | Kas vyksta Kaune

Atgarsiai po „Žalgirio“ rungtynių su Milano ekipa: šimtojo taško tradicija ir beldimas į medį

delfi.lt 2020/02/29 14:24
R. Tenio nuotr.

Nigelis Hayesas vakar sužaidė rezultatyviausias karjeros rungtynes Eurolygoje ir buvo naudingiausias svarbią pergalę nuskynusioje Kauno „Žalgirio“ komandoje, bet po mačo rūbinėje ėmė bėdotis. Amerikietis pratęsimo metu baudos metimu pelnė šimtąjį tašką ir pagal Lietuvos čempionų tradiciją turės visą ekipą vaišinti sušiais, kurių pats sakosi gyvenime nėta ėmęs į burną.

„Kai stojau prie baudų metimų linijos, pagalvojau: velnias. Tokios mintys tikrai jaukia protą. O po rungtynių komandos draugai iškart ėmė kalbėti: gerai padirbėjai, sušių berniuk.

Ką padarysi, toks gyvenimas. Aš niekada nesu valgęs sušių. Nėra tokių sušių, kurie būtų „draugiški Nigelui“. Todėl kai aš komandai parūpinsiu sušių, visiems pasidarys bloga. Cha, tik ne man!“ – dėstė humoro jausmo nestokojantis „Žalgirio“ legionierius.

Puolėjas penktadienį pelnė 21 tašką, o kauniečiai po pratęsimo 105:97 palaužė Milano „Olimpia“.

Visus tris tolimus metimus pataikiusio N. Hayeso pasirodymas ypač sužavėjo jo tautietį Thomasą Walkupą.

„Kokios rungtynės! Neįtikėtinas mačas jam. Puiku matyti, kiek šis vyrukas išaugo nuo sezono pradžios. Labai dėl jo džiaugiuosi“, – kolegą gyrė gynėjas.

Tiesa, N. Hayesas nebuvo solistas penktadieninėje krepšinio programoje: dviženklį taškų skaičių taip pat surinko Jockas Landale’as, Zachas LeDay, Edgaras Ulanovas ir tas pats Th. Walkupas.

„Anksčiau kiekvieną vakarą iššaudavo vis kitas žaidėjas, o šįkart visi tai padarė vienu metu. Statistika – gana įspūdinga“, – pripažino įžaidėjas.

Jei puolime šeimininkams sekėsi beveik viskas, kitoje aikštės pusėje ne ką mažiau triukšmavo „Olimpia“.

Dėl to „Žalgiriui“ teko „sugerti“ nemažai trenerio Šarūno Jasikevičiaus pretenzijų.

„Nežaidėme gerai, bet smagu, kad viskas taip baigėsi. Gynyba turėjo būti geresnė, treneriai akcentavo, kad turime neleisti varžovams mesti tritaškių. Bet to nepadarėme“, – pripažino ekipos kapitonas Paulius Jankūnas.

Aukštaūgis sulaukė klausimo ir apie „Žalgirio“ arenos tribūnas – nors visi bilietai buvo iššluoti iš kasų gerokai iš anksto, dėl koronaviruso grėsmės 15,5 tūkst. vietų turinčioje arenoje šįkart susirinko 9,4 tūkst. aistruolių.

[susije_video kurie=””]

„Kad ir mažiau žmonių atėjo, arena buvo gyva. Smagu, kai bilietai būna išparduoti, bet gerai buvo ir šįkart. Šaunuoliai tie, kurie neišsigando ir atėjo, o tuos, kurie nėjo, irgi galima suprasti, tai – žmonių pasirinkimas.

Mes patys ruošėmės rungtynėms negalvodami, kad jos gali neįvykti. Pridėjo mums čia visokių dezinfekavimo priemonių, saugomės, kiek galime. Galbūt ir visas šis reikalas truputėlį išpūstas. Aišku, taip kalbame, kol nesusirgome. Tikiuosi, ir nesusirgsime“, – triskart į medį pabeldė P. Jankūnas.

Kauniečiai laimėjo penktas rungtynes iš šešerių paskutinių, Milano klubas pralaimėjo ketvirtą sykį paeiliui ir aštuntą per 9 pastaruosius turus. Turnyro lentelėje abiejų ekipų balansas išsilygino – 11/15.

„Žalgiris“ toliau verčiasi be traumuoto Mariaus Grigonio, „Olimpia“ į Lietuvą atskrido be Artūro Gudaičio, kuriam diagnozuotas gastroenteritas.

Kitą savaitę žalgiriečių laukia rusiška pirtis: antradienį namuose jie priims Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“, o ketvirtadienį aplankys Sankt Peterburgo „Zenit“.

Primename, kad pirmame Eurolygos reguliaraus sezono rate Milane pergalę 85:81 iškovojo šeimininkai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA