A. Veryga teigia, kad į „Žalgirio“ rungtynes prievolės eiti nėra, bus vykdoma papildoma patikra | Kas vyksta Kaune

A. Veryga teigia, kad į „Žalgirio“ rungtynes prievolės eiti nėra, bus vykdoma papildoma patikra

delfi.lt 2020/02/28 12:14
DELFI, R. Tenio nuotr., „Kas vyksta Kaune“ montažas

Šiauliuose diagnozavus pirmąjį Lietuvoje koronaviruso atvejį į naują posėdį penktadienio rytą rinkosi ekstremalių situacijų komisija, tačiau naujų ir radikalių sprendimų dėl Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančių Eurolygos rungtynių priimta nebuvo.

Kaip ir planuota, „Žalgiris“ su „Olimpia Armani“ Kaune savo rungtynes pradės šiandien, penktadienį 20 val. Ryte surengtoje spaudos konferencijoje sveikatos ministras Aurelijus Veryga tvirtino, kad komisija nematė priežasčių drausti vykti rungtynėms. „Žmonės turi patys suprasti, kad jokios prievolės eiti į rungtynes nėra. Jeigu žmonės pagyvenę ar serga lėtinėmis ligomis, mes jiems primygtinai nerekomenduojame eiti nei į šias rungtynes, nei į kitus masinius renginius. Kaunas nėra identifikuotas kaip koronaviruso židinys ir draudimo priemonių imtis šiuo metu nereikia, išlieka rekomendacijos“, – komentavo A. Veryga.

Anot jo, faktas, kad užsikrėtusi moteris į Lietuvą iš Italijos sugrįžo per Kauno oro uostą, nėra rodiklis. „Tai, kad atskrido į Kauną, nėra rodiklis. Žmonės, kurie atskrenda, dar nėra ligos platintojai. Atvyks žmogus pro Kybartų kontrolės postą, negi mes visus ten izoliuosime?

Apsisprendimas yra toks, kad draudimai yra konkrečiai siejami su vieta. Jeigu iš tikrųjų prireiks, imsimės ir kitų priemonių“, – dėstė sveikatos ministras. Pažymėtina, kad sekmadienį Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate yra suplanuotos rungtynės Šiauliuose, kuriose vietos „Šiaulių“ komanda turėtų priimti Kėdainių „Nevėžį“.

Anot sveikatos apsaugos ministro, logiškiausia būtų šitą susitikimą atšaukti. „Mes dabar po vieną renginį neberankiosime. Čia nėra kažkokios vienos sporto šakos ar išskirtinio žanro formato renginių rekomendacija. Ji bus bendra miestui ar rajonui. Logiška būtų atsisakyti, nebeplanuoti naujų renginių. Kol kas tai galioja Šiaulių miestui ir rajonui“, – teigė A. Veryga.

Milano „Olimpia“ treneris pasipiktinęs dėl išpūstos situacijos

Į Lietuvą komanda atvyko ketvirtadienio vakare, bet bet skrandžio problemų turinčio ir Milane pasilikusio Artūro Gudaičio.

Vos išėjęs į Kauno oro uosto pasitikimo salę, Milano komandos treneris Ettore Messina pasišaipė iš patikros Lietuvoje ir apskritai iš dramatizuojamos padėties. „Mūsų treniruotės vyko visiškai įprastai. Gal jūs įsivaizduojate, kad mano šalyje siaučia maras kaip 15-ame amžiuje? Suprantate, ką kalbate? Kalbėkime apie tikrus žmones, kurie kovoja su tikromis ligomis, pavyzdžiui, vėžiu.

[susije_video kurie=””]

Parodykime jiems pagarbos. Žmonės dabar tarsi išprotėjo dėl koronaviruso, bet skaičiai rodo, kad tai – ne ką baisesnė liga nei plaučių uždegimas ar panašiai. Tik plinta jis labai greitai. Bet daugiau nieko. Aš neišsigalvoju, paskaitykite Pasaulio sveikatos organizacijos ataskaitas, rasite ten tą patį.

Nekaltinu vien lietuvių dėl šios panikos, sakau, pirmiausia žmonės pačioje Italijoje reaguoja perdėtai“, – samprotavo E. Messina.

„Buvo šiek tiek juokinga, nes atidavėme jiems blankus be jokių vardų, pavardžių, numerių. Tai tokia buvo ta patikra. Nežinau, ar tai rimta, ar tai apskritai buvo patikra“, – vertindamas patikrą Kaune prunkštelėjo tituluotas treneris.

„Žalgiris“ imsis papildomų priemonių saugumui užtikrinti

Siekiant, kad visi į rungtynes atvykstantys žiūrovai būtų patikrinti, prie pagrindinių įėjimų bus įrengtos palapinės, kuriose aistruolių kūno temperatūra bus patikrinta termovizoriais. Jei šie užfiksuos aukštesnę nei įprastą kūno temperatūrą, asmuo bus dar kartą patikrintas atskirai ir, rezultatams pasitvirtinus, jis į „Žalgirio“ areną nebus įleistas. Užpildžius bilietų grąžinimo formą, į rungtynes nepatekusiems aistruoliams pinigai už bilietus bus grąžinti.

Dėl šių priemonių bus sumažintas įėjimų į „Žalgirio“ areną skaičius: restorano „Sala“, „Baro 11“ ir „Bosca amfiteatro“ įėjimai bus uždaryti, o „Vaikystės miestas“ neveiks. Visi srautai bus kreipiami per pagrindinius pirmo ir trečio aukšto įėjimus.

Rungtynių su Milano „AX Armani“ ginčo kamuolys bus išmestas 20.00 val., o „Žalgirio“ arenos durys atsidarys 18.00 val. Norint išvengti spūsčių, visi žiūrovai yra kviečiami atvykti kuo anksčiau, kad patekimas į areną būtų kuo sklandesnis.

Paaiškėjus apie užfiksuotą koronaviruso atvejį Šiauliuose, Kauno „Žalgirio“ klubas taip pat rekomenduoja gerbėjams iš šio miesto ir jo apylinkių nevykti į „Žalgirio“ arenoje vyksiančias rungtynes su Milano „AX Armani“ komanda.

Jiems, kaip ir visiems bilietus įsigijusiems, bet dėl koronaviruso grėsmes į rungtynes nusprendusiems nevykti sirgaliams yra numatyta galimybė grąžinti bilietą ir atgauti pinigus.

Tam, kad grąžinimai vyktų sklandžiau – prašoma užpildyti šią formą bilietų grąžinimo formą. Prašymą dėl pinigų grąžinimo galima pateikti iki 2020 m. kovo 13 d. (imtinai). Grąžinimai gali užtrukti iki 14 d.d., todėl tokių gerbėjų yra prašoma kantrybės.

Kauno „Žalgirio“ klubas taip pat dalijasi Sveikatos apsaugos ministerijos Ekstremalių situacijų operacijų centro informacija ir rekomendacijomis lietuvių, anglų ir italų kalbomis.

Pačioje „Žalgirio“ arenoje prie įėjimų ir strateginėse vietose bus įrengtos papildomos vietos rankų dezinfekcijai, taip pat rankas su muilu galima nusiplauti ir tualetuose. Papildomai bus pasirūpinta ir dažnesniu paviršių (turėklų, rankenų, kitų paviršių) valymu.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, koronavirusas gali būti perduodamas nuo žmogaus žmogui. Virusas plinta per orą, žmonėms čiaudint, kosint ar iškvepiant. Nors žmonės dažniausiai būna užkrečiami, kai pasireiškia simptomai, įtariama, kad kai kurie žmonės gali perduoti virusą dar iki simptomų atsiradimo.

Todėl vykstant į rungtynes yra prašoma įvertinti galimus simptomus, pvz.: karščiavimą, kosulį, dusulį ir kitus kvėpavimo sutrikimus, raumenų skausmus ar jaučiamą nuovargį. Pasireiškus šiems simptomams siūloma apriboti bendravimą su aplinkiniais ir kreiptis bendruoju pagalbos telefonu 112.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA