Nepaisant perspėjimų ir grąžinamų bilietų, į „Žalgirio“ areną plūsta krepšinio aistruoliai | Kas vyksta Kaune

Nepaisant perspėjimų ir grąžinamų bilietų, į „Žalgirio“ areną plūsta krepšinio aistruoliai

Nors pasaulinio koronaviruso protrūkio čiuptuvai jau pasiekė ir Lietuvą, o masiniuose renginiuose rekomenduojama nesilankyti, „Žalgirio“ rungtynės su Milano „Olimpia“ rungtynės įvyks kaip planuota. Nusprendusieji į jas neiti gali atgauti už bilietus sumokėtus pinigus, tačiau panašu, kad šia galimybe nusprendė pasinaudoti mažesnė dalis sirgalių.

Tiesa, klubas ėmėsi papildomų priemonių fanų sveikatai apsaugoti. Kaip penktadienį skelbta oficialiame „Žalgirio“ portale, siekiant, kad visi į rungtynes atvykstantys žiūrovai būtų patikrinti, prie pagrindinių įėjimų bus įrengtos palapinės, kuriose aistruolių kūno temperatūra bus patikrinta termovizoriais.

Jei šie užfiksuos aukštesnę nei įprastą kūno temperatūrą, asmuo bus dar kartą patikrintas atskirai ir, rezultatams pasitvirtinus, jis į „Žalgirio“ areną nebus įleistas. Užpildžius bilietų grąžinimo formą, į rungtynes nepatekusiems aistruoliams pinigai už bilietus bus grąžinti.

Kaip po Ekstremalių situacijų komisijos posėdžio šiandien patvirtino sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, radikalių sprendimų dėl Kauno „Žalgirio“ arenoje vyksiančių Eurolygos rungtynių priimta nebuvo. Ryte surengtoje spaudos konferencijoje sveikatos ministras A. Veryga tvirtino, kad komisija nematė priežasčių uždrausti rungtynes.

„Žmonės turi patys suprasti, kad jokios prievolės eiti į rungtynes nėra. Jeigu žmonės pagyvenę ar serga lėtinėmis ligomis, mes jiems primygtinai nerekomenduojame eiti nei į šias rungtynes, nei į kitus masinius renginius. Kaunas nėra identifikuotas kaip koronaviruso židinys ir draudimo priemonių imtis šiuo metu nereikia, išlieka rekomendacijos“, – komentavo A. Veryga.

Tuo metu į Kauno oro uostą tik atvykęs Milano komandos treneris Ettore Messina pasišaipė iš patikros Lietuvoje ir, jo galva, pernelyg dramatizuojamos padėties.

[susije_video kurie=””]

„Mūsų treniruotės vyko visiškai įprastai. Gal jūs įsivaizduojate, kad mano šalyje siaučia maras kaip XV-ame amžiuje? Suprantate, ką kalbate? Kalbėkime apie tikrus žmones, kurie kovoja su tikromis ligomis, pavyzdžiui, vėžiu. Parodykime jiems pagarbos.

Žmonės dabar tarsi išprotėjo dėl koronaviruso, bet skaičiai rodo, kad tai – ne ką baisesnė liga nei plaučių uždegimas ar panašiai. Tik plinta jis labai greitai. Bet daugiau nieko. Aš neišsigalvoju, paskaitykite Pasaulio sveikatos organizacijos ataskaitas, rasite ten tą patį. Nekaltinu vien lietuvių dėl šios panikos, sakau, pirmiausia žmonės pačioje Italijoje reaguoja perdėtai“, – samprotavo E. Messina.

„Buvo šiek tiek juokinga, nes atidavėme jiems blankus be jokių vardų, pavardžių, numerių. Tai tokia buvo ta patikra. Nežinau, ar tai rimta, ar tai apskritai buvo patikra“, – vertindamas patikrą Kaune prunkštelėjo tituluotas treneris.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA