Valstybės ekstremaliųjų situacijų centro posėdis: bus aptartos priemonės prieš koronavirusą | Kas vyksta Kaune

Valstybės ekstremaliųjų situacijų centro posėdis: bus aptartos priemonės prieš koronavirusą

BNS / Ignas Jačauskas 2020/02/27 08:33
R. Tenio ir DELFI nuotr. / "Kas vyksta Kaune" montažas

Valstybės ekstremaliųjų situacijų centras ketvirtadienį, 14 valandą, rinksis į pirmąjį posėdį, kuriame tarsis dėl priemonių prieš koronavirusą.

Trečiadienį ekstremalią situaciją valstybės mastu paskelbusi Vyriausybė įsteigė šį centrą ir jam vadovauti paskyrė sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą.

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis išvakarėse tvirtino, kad nacionaliniu mastu paskelbta ekstremali situacija be kita ko suteiks teisę operacijų centrui spręsti, ar leisti valstybės tarnautojus į komandiruotes ir keliones koronaviruso paveiktose valstybėse ar atskiruose jų regionuose, švietimo ir kitoms įstaigoms bus galima nurodyti privalomai turėti dezinfekcinių priemonių.

Šiuo metu Užsienio reikalų ministerija yra pateikusi rekomendacijas nevykti į kai kuriuos Kinijos, Italijos, Pietų Korėjos regionus.

Premjerą Saulių Skvernelį pavadavęs energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas trečiadienį tvirtino, kad centras taip pat turės galimybę įvertinti, ar reikia riboti skrydžius, atnaujinti vidinių Šengeno erdvės sienų patikrą, tačiau tam, pasak ministro, kol kas poreikio nėra.

Vyriausybė trečiadienį jau numatė iš rezervo skirti 150 tūkst. eurų papildomoms apsaugos priemonėms ir kitoms nenumatytoms išlaidoms, kurių patirtų institucijos saugantis koronaviruso grėsmės. A. Šešelgio teigimu, respiratorių ir kitų apsaugos priemonių valstybė yra įsigijusi, o ekstremali situacija leis jas skirti gydymo įstaigoms paprasčiau.

Šios priemonės bus skirtos medicinos įstaigų veiklai užtikrinti.

Pasaulinę sergamumo koronavirusu statistiką galima stebėti čia.

Naujausiais duomenimis, patvirtintų susirgimo atvejų yra 82 170, iš kurių mirė 2 804 ir 32 897 žmonės pasveiko.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA