Sveikatos apsaugos ministerija siūlo atidėti Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Armani Olimpia“ dvikovą | Kas vyksta Kaune

Sveikatos apsaugos ministerija siūlo atidėti Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Armani Olimpia“ dvikovą

BNS 2020/02/26 21:34
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) Ekstremalių situacijų operacijų centras trečiadienio vakarą kreipėsi į Kauno „Žalgirį“, rekomenduodamas atidėti penktadienį Kaune numatytas Eurolygos krepšinio rungtynes su Milano „AX Armani“ arba jas žaisti be žiūrovų.

„Suprantame, kad Lietuvoje krepšinis ne veltui vadinamas antrąja religija ir sirgaliams tai tikrai būtų nemenkas praradimas, tačiau šiuo metu būtina imtis visų įmanomų prevencijos priemonių, kurios gali padėti apsaugoti Lietuvos žmones – jų sveikatą ir gyvybę nuo pavojingo COIVD-19 protrūkio Lietuvoje“, – rašoma sveikatos viceministro Algirdo Šešelgio pasirašytame rašte.

Ekstremalių situacijų operacijų centras nurodo teikiantis rekomendacijas išvengti masiško žmonių susibūrimo vienoje vietoje, atsižvelgdamas į tai, kad Europoje, ypač Italijoje, sparčiai didėja naujojo koronaviruso sukeliarnos užkrečiamosios ligos atvejų.

„Vienareikšmiškai – jei virusas būtų įvežtas Lietuvą ir išplistų arenoje, talpinančioje daugiau nei 15 tūkst. žiūrovų, COVID-19 protrūkį suvaldyti būtų itin sunku“, – pažymima SAM rašte.

Teigiama, jog „Europa šiuo metu yra ant kritinės COVID-19 plitimo ribos“.

„Situacijos rimtumu neabejoja ir mūsų šalies medikų bendruomenė, kuriai greičiausiai jau netrukus teks sutelkti visas savo žinias ir pasaulinę patirtį, gydant šiuo virusu užsikrėtusius mūsų tautiečius. Tad bet kokios priemonės, kurios kuo ilgiau leistų išvengti viruso Lietuvoje, turi būti taikomos“, – pabrėžia ministerija.

Tvyrant nerimui dėl Italijoje plintančio koronaviruso, Kauno „Žalgirio“ krepšinio klubas trečiadienį paragino Milano „AX Armani“ komandos gerbėjus nevykti į penktadienį vyksiančias Eurolygos rungtynes, tačiau apie galimą jų atidėjimą neskelbė.

„Atsižvelgiant į tai, kad šiandien buvo paskelbta ekstremali situacija valstybės lygmeniu ir siekiant užkirsti kelią galimam viruso plitimui užsienio aistruolių iš Italijos prašoma nevykti į „Žalgirio“ arenoje vyksiančias minėtas rungtynes“, – trečiadienį pranešė klubas.

Pasak „Žalgirio“, prašymas pirmiausiai buvo nusiųstas per „AX Armani“ klubą bilietus norėjusiems įsigyti gerbėjams.

Nevykti į rungtynes taip pat paraginti žmonės, kurie pastaruoju metu lankėsi Kinijoje ar Šiaurės Italijos regionuose.

Kauno „Žalgirio“ klubas perspėjo, kad pasilieka teisę neįleisti asmenų į areną esant abejonių dėl lankytojų sveikatos ar saugumo.

Siekiant suvaldyti koronaviruso grėsmes, Lietuvos vyriausybė trečiadienį paskelbė ekstremalią situaciją valstybės lygmeniu. Anot Vyriausybės atstovų, tai leis lanksčiau naudoti valstybės rezervo lėšas ir teikti privalomus nurodymus.

Lietuvoje kol kas nėra nustatytas nė vienas koronaviruso atvejis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA