Scenos storžieviai iš JAV „Limp Bizkit“ sudrebino „Žalgirio“ areną iki pamatų | Kas vyksta Kaune

Scenos storžieviai iš JAV „Limp Bizkit“ sudrebino „Žalgirio“ areną iki pamatų

R. Tenio nuotr.

Trečiadienio vakarą „Žalgirio“ areną uzurpavo sunkių garsų mėgėjai, kuriuos subūrė žinoma amerikiečių rap metal grupė „Limp Bizkit“. Kauną metalo skerdynėmis, laužytais ritmais ir repo rimais „pašventinęs“ penketas kilnojo prie scenos susispraudusią minią ir bandė arenos konstrukcijų atsparumą vibracijoms.

Kiek po 20 val. didžiuliame ekrane pasirodžius atlikėjams ir suskambus pirmiesiems įrašytiems garsams, per pusę padalyta „Žalgirio“ arenos erdvė greitai užsipildė klasikinės alternatyvos mėgėjais, o netrukus į sceną lipo jau tikri „Bizkitai“: solistas Fredas Durstas, trečia akimi praregėjęs Wesas Borlandas, bosistas Samas Riversas, būgnininkas Johnas Otto’as ir etatinis pulto meistras DJ Lethal.

Sugroję porą dainų, „Limp Bizkit“ kaip reikiant pašokdino publiką užtraukę savo 2000-ųjų hitą „Rollin’“. Po šio kūrinio minkštesnių hip hopo dūžių davė iš Latvijos kilęs DJ Lethal.

Sunkius naujojo metalo gabalus keitė lengvesnės kompozicijos, o į kiekvieną F. Dursto šūktelėjimą ir skalpelinių gitarų pasažą publika atsakė savo klyksmais. Skambėjo čia ir vienas kitas paradigminių roko bei hip hopo kūrinių akordas, kaip „The White Stripes“ – „Seven Nation Army“ ir „House of Pain“ – „Jump Around“.

„Daug meilės čia sklando. Girdėjau, kad visi alkoholiniai gėrimai šiandien nemokami“, – per trumpą pertraukėlę pareiškė F. Durstas, po poros dainų pasiūlęs ir veltui užkąsti.

Prieš ramesnę akustinę koncerto dalį „Limp Bizkit“ solistas erzino klausytojus dėkodamas Japonijai ir kitoms šalims, tačiau greit sulaukė aplodismentų „prisiminęs“ esantis Lietuvoje.

Prisėdęs greta gitaristo, F. Durstas liūliavo „Žalgirio“ areną kūriniu „Behind Blue Eyes“, kurio originalas priklauso anglams „The Who“, buvo galima išgirsti ir bizkitiškai sugriaudėjusį „Nirvanos“ „Smells Like Teen Spirit“ posmą.

„Lietuva yra sumautame pastate“, – po dviejų valandų įnirtingo ausų būgnelių daužymo publikai dėkojo „Limp Bizkit“. Nepaisant gerbėjų prašymo pakartoti, neturkus arenoje užsidegė šviesos ir minia pradėjo skirstytis.

„Kas vyksta Kaune“ primena „Limp Bizkit“ vasario 18 d. pradėjus savotiškas partizanines gastroles, kurių metu sugrojo keturis koncertus didžiuosiuose Rusijos miestuose, trečiadienį galingiausius hitus atliko „Žalgirio“ arenoje, o jau penktadienį ant scenos lips Rygoje. Oficialiame grupės puslapyje apie šį turą nebuvo skelbta.

Didelė dalis bilietų į vasario 26-osios „Limp Bizkit“ koncertą Kaune, kaip savaitės pradžioje skelbė organizatoriai, buvo išpirkti per pirmas dienas nuo prekybos pradžios. Visi bilietai į gerbėjų zoną išpirkti per kelias minutes, pirmadienį prekyba bilietais dar vyko, tačiau jų buvo likę nedaug.

Džeksonvilyje, Floridoje, 1995 m. gimusią grupę, kaip minėta, sudaro vokalistas F. Durstas, gitaristas W. Borlandas, bosistas S. Riversas ir būgnininkas J. Otto’as, o 1996 m. prie „Limp Bizkit“ prisidėjo didžėjus DJ Lethal (Leor DiMant). Debiutinis grupės albumas „Three Dollar Bill, Y’all“, kuris išleistas 1997 m., parduotas beveik 1,5 mln. tiražu.

Grupė 2005 m. padarė pertrauką, 2008 m. originalia sudėtimi grįžo į studiją, 2011 m. išleido albumą „Gold Cobra“, o po to įrašė „Stampede of the Disco Elephants“, kuris pilnai neišleistas iki šiol. 2009-aisiais surengę koncertinį turą po Europą, gegužės 21 d. „Limp Bizkit“ pirmą kartą aplankė Lietuvą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA