Kauno policijos viršininkas D. Žukauskas atleistas iš pareigų | Kas vyksta Kaune

Kauno policijos viršininkas D. Žukauskas atleistas iš pareigų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla priėmė sprendimą, kuriuo panaikino D. Žukauskui leidimą dirbti su įslaptinta informacija ir atleido jį iš Kauno apskr. vyriausiojo policijos komisariato viršininko pareigų.

Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus pranešime spaudai, sprendimas priimtas atsižvelgiant į Centrinės specialiosios ekspertų komisijos protokolą, kuriame įvertinta papildomo tikrinimo metu surinkta informacija. Atėmus leidimą dirbti su įslaptinta informacija, D. Žukauskas nuo šios dienos atleistas iš tarnybos policijoje.

Patikrinimo metu surinkta daug informacijos ir medžiagos, apimančios skirtingus laikotarpius, kurią įvertinus ir buvo priimtas toks sprendimas. Patikrinimo metu konstatuota, kad D. Žukausko asmeninės savybės, elgesys, ryšiai su tam tikrais asmenimis kelia pagrįstų abejonių dėl jo patikimumo ir galimybės jam toliau dirbti su įslaptinta informacija.

Šio patikrinimo metu nebuvo sprendžiama dėl jo kaltės padarius kažkokį nusikaltimą ar pažeidimą, buvo vertinamos asmens dalykinės savybės, elgesys ir jo patikimumas – t. y. ar jis gali toliau dirbti su įslaptinta informacija.

Šį sprendimą D. Žukauskas gali skųsti teismui.

Policijos departamente tęsiamas pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl jo ir kito buvusio pareigūno veiksmų Tenerifėje.

Patikrinimas bus baigtas, nepaisant to, kad abu pareigūnai jau nebedirba policijoje.

Atleistas pareigūnas, D. Žukauskas nesutinka su departamento sprendimu.

„Policijos departamento vadovo sprendimu esu atleidžiamas iš tarnybos policijoje, nes buvo panaikintas mano leidimas dirbti su įslaptinta informacija (neva dėl mano pasinaudojimo teise atsisakyti tęsti tyrimą poligrafu).

Mano pozicija vienareikšmė – atleidimas neteisėtas. Užtikrinu, kad sutikau atlikti tyrimą poligrafu, bendradarbiavau su jį atliekančiu specialistu. Patikimumo tyrimo metu teikiau prašymus rinkti ir remtis informacija dėl mano profesinės veiklos iš VSD, STT, FNTT, VSAT, MUITINĖS DEPARTAMENTO, MOKESČIŲ INSPEKCIJOS, tačiau į mano prašymus nebuvo atsižvelgta, tyrimas atliktas vienašališkai.

Jokiose neteisėtose veiklose nedalyvavau, įstatymų nepažeidžiau. Tikiu teisingumu ir ginsiu savo teises teisme. 29-eri metai tarnybos žmonėms – geriausi mano gyvenimo metai“, – savo socialinio tinklo paskyroje „Facebook“ po išplatinto pranešimo rašė D.Žukauskas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA