Kauno oro uostas imasi papildomų priemonių dėl koronaviruso protrūkio Italijoje | Kas vyksta Kaune

Kauno oro uostas imasi papildomų priemonių dėl koronaviruso protrūkio Italijoje

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Per savaitę Kauno oro uoste leidžiasi 4 lėktuvai iš Šiaurės Italijos, kur fiksuota daugiau kaip 200 koronaviruso atvejų, o dalis teritorijų – izoliuota. Kauno oro uostas nuo pirmadienio dėl šios situacijos ėmėsi papildomų rizikos valdymo priemonių. Artimiausias skrydžio Milanas – Kaunas „Ryanair“ lėktuvas šiandien Karmėlavoje leisis prieš vidurnaktį.

Kaip naujienų portalui „Kas vyksta Kaune“ nurodė Lietuvos oro uostų atstovas žiniasklaidai Tadas Vasiliauskas, per savaitę Kauno oro uostą pasiekia 4 skrydžių reisai iš Italijos – po du lėktuvus iš Bolonijos ir Milano.

Tai reiškia, per savaitę iš Italijos oro uostų į Kauno oro uostą vidutiniškai atvyksta apie 600 keleivių, tačiau šis skaičiaus gali keistis priklausomai nuo laikotarpio ir lėktuvų užimtumo.

Tiesa, Bolonija nuo Lombardijos regiono, kurio sostinė yra Milanas ir jo teritorijose paskelbta ypatinga padėtis, nutolusi per kelis šimtus kilometrų.

Pasak T. Vasiliausko, Kauno oro uoste vyksta visų skrydžių iš Italijos planinė keleivių patikra – tikrinami, konsultuojami visi keleiviai. Tai daroma atskiroje oro uosto vietoje. Nuolatinius budėjimus oro uoste, taip pat tikrinimus ir konsultavimą atlieka Nacionalinio visuomenės sveikatos centro specialistai.

Šios priemonės vykdomos gavus Sveikatos apsaugos ministerijos ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro rekomendacijas papildomoms rizikos kontrolės priemonėms.

Užsienio reikalų ministerija vykstantiesiems į Italiją rekomenduoja imtis atsargos priemonių, nepataria vykti į šalies šiaurėje esančias kai kurias Lombardijos bei Veneto regionų savivaldybes.

Lombardijoje patariama nevykti į Codogno, Castiglione d’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano savivaldybes, Veneto regione – į Vo’ Euganeo, Mira.

Užsienio reikalų ministerija skelbia, kad šiuo metu judėjimas Šengeno erdve nėra ribojamas, tačiau šiuo metu esantiesiems Italijoje rekomenduojama stebėti situaciją.

Rekomenduojama dažnai plauti rankas, vengti neplautomis rankomis liesti akis, nosį, burną, taip pat palaikyti bent vieno metro atstumą nuo kitų asmenų, ypač turinčių kvėpavimo takų infekcijų. Kosint ar čiaudint, rekomenduojama prisidengti burną ir nosį servetėle, o ne ranka.

Pasijutus blogai, rekomenduojama likti namuose, išskyrus atvejus, kai reikalinga medikų pagalba, taip pat rekomenduojama vengti kontakto su aplinkiniais, jeigu pablogėja sveikata. Be kita ko, sergant, rekomenduojama nekeliauti.

Šiaurės Italijoje nuo koronaviruso mirė penki žmonės, užkratas diagnozuotas per 200 žmonių. Tai didžiausias patvirtintų atvejų skaičius Europoje.

Naujausiais Pasaulio sveikatos organizacijos duomenimis, užsikrėtusiųjų koronaviruso pasaulyje registruota beveik 80 tūkst., apie 2 tūkst. iš jų – ne Kinijoje, kur ir kilo infekcijos protrūkis. Registruotos 2595 mirtys užsikrėtus šiuo virusu.

Lietuva papildomai tikrina šalies oro uostuose ir Klaipėdos jūrų uoste atvykstančius keleivius iš Kinijos ir Šiaurės Italijos. Siekiant efektyviau valdyti galimą ligos protrūkį, Sveikatos apsaugos ministerija Vyriausybei siūlo skelbti ekstremalią situaciją.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA