Koronaviruso grėsmė: ar įvyks „Žalgirio“ rungtynės sausakimšoje arenoje su svečiais iš Italijos? | Kas vyksta Kaune

Koronaviruso grėsmė: ar įvyks „Žalgirio“ rungtynės sausakimšoje arenoje su svečiais iš Italijos?

R. Tenio nuotr.

Italijai skelbiant apie naujas koronaviruso aukas ir atšaukiant masinius renginius, nežinia gaubia šį penktadienį Kaune suplanuotą „Žalgirio“ susitikimą su Milano „Olimpia Armani“ ekipa. Daliai Lombardijos regiono gyventojų uždrausta išvykti, tuo metu Lietuvos institucijos reiškia susirūpinimą dėl koronaviruso grėsmės bei tariasi su komandos atstovais, kaip spręsti situaciją.

Būsimos rungtynės kelia nerimą

Kaip pirmadienį Vilniuje surengtoje specialioje spaudos konferencijoje patvirtino Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovai, nerimaujama dėl penktadienį Kaune turinčių vykti Eurolygos reguliariojo sezono rungtynių.

Kauno „Žalgirio“ komanda penktadienio vakarą savoje arenoje turi žaisti Eurolygos 26-ojo turo mačą su Milano „Olimpia Armani“. Visi bilietai į šį susitikimą jau išparduoti, tačiau šiuo metu nėra aišku, ar rungtynės įvyks.

„Šiandien kalbėjomės su komandos vadovais. Dalinomės visa būtina informacija. Mums neramina penktadienį vyksiančios rungtynės „Žalgirio“ arenoje ir manau, kad šį klausimą mes bandysime nagrinėti artimiausiu metu per Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdį, nes tai jau išeina už sveikatos apsaugos ministerijos ribų“, – DELFI cituojamas sveikatos viceministras Algirdas Šešelgis.

Viceministro teigimu, klausimas bus nagrinėjamas pirmadienį po pietų.

Tikisi, kad mačas įvyks

Su Kauno „Žalgirio“ atstovu spaudai Almantu Kiveriu „Kas vyksta Kaune“ pirmadienio popietę susisiekti nepavyko, tačiau oficialiame komandos portale netrukus išplatintas patikinimas, kad situacija stebima, o mačas dabartinėmis žiniomis turėtų įvykti.

„Kauno „Žalgiris“ seka situaciją, susijusią su koronavirusu, ir bendrauja tiek su visomis suinteresuotomis šalimis, tiek su Lietuvos Sveikatos apsaugos ministerija. Į šio penktadienio rungtynes „Žalgirio“ arenoje visi bilietai buvo išparduoti dar prieš 3 savaites. Milano klubui buvo rezervuoti 35 bilietai, o kiek atvyks pavienių aistruolių, nėra žinoma“, – teigiama panešime.

Milano klubas „Žalgiriui“ patvirtino, kad šiuo metu nėra jokių kliūčių keliauti mažoms grupėms ar atskiriems asmenims – „AX Armani“ komanda ruošiasi penktadienio rungtynėms ir, kaip ir planuota, ketina atvykti į Kauną.

„Kauno „Žalgiris“ susisiekė ir su Eurolyga, kuri taip pat seka situaciją. Artimiausiu metu lyga savo viduje aptars situaciją ir įvertins, ar yra realių grėsmių rungtynėms neįvykti, tačiau kol kas jokie pakeitimai tvarkaraštyje nėra numatyti. Pasitikime Lietuvos sveikatos apsaugos institucijomis ir tikime, kad visi atvykstantieji į Lietuvą bus kruopščiai patikrinti dar oro uostuose“, – rašo Kauno klubas vildamasis, kad sirgaliams neteks keisti vakaro planų.

Akylai tikrins atvykėlius iš Italijos

Tuo met SAM, reaguodama į situaciją Italijos šiauriniuose regionuose, patikslino atvejo apibrėžtį ir sustiprino viruso COVID-19 patekimo į Lietuvą prevencijos priemones.

„Visi iš Italijos Veneto, Lombardijos, Pjemonto ir Emilijos-Romanijos regionų atvykstantys asmenys bus tikrinami dar neišlipę iš lėktuvo (matuojama kūno temperatūra, vertinama bendra savijauta), bus surenkami jų kontaktiniai duomenys, kad dvi savaites Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistai galėtų su jais susisiekti ir sektų jų sveikatos būklę“, – apie sustiprintas kontrolės priemones informuojama pranešime.

Visų keliautojų, per pastarąsias dvi savaites buvusių ne tik Kinijoje, bet ir minėtuose Šiaurės Italijos regionuose, ministerija prašo registruotis užpildant NVSC interneto svetainėje pateikiamą anketą bei dvi savaites vengti artimų socialinių kontaktų.

A. Šešelgio teigimu, kitos prevencijos priemonės bus svarstomos pirmadienį, 14 val. vyksiančiame Vyriausybės ekstremalių situacijų komisijos posėdyje. Taip pat bus sprendžiamas klausimas dėl galimo SAM rezervo didinimo bei krepšinio varžybų tarp Kauno „Žalgirio“ ir Milano „Olimpia Armani“.

Žmonėms rekomenduojama įvertinti viruso paplitimo situaciją ir apsvarstyti savo kelionių į paveiktas teritorijas būtinybę.

Virusas pareikalavo jau keturių gyvybių

Tuo tarpu Italija, kaip skelbia naujienų agentūra BNS, pirmadienį pranešė, kad šiauriniame Lombardijos regione mirė ketvirtas naujuoju koronavirusu užsikrėtęs žmogus – 84 metų vyras.

Lombardijoje, kur nuo šio viruso mirė trys žmonės, buvo imtasi karantino ir kitokių saugumo priemonių mėginant suvaldyti ligos protrūkį, pranešė regiono sveikatos apsaugos departamentas.

Pasak Italijos civilinio saugumo departamento vadovo Angelo Borrellio, šalyje koronavirusas diagnozuotas daugiau nei 150 žmonių. Tai yra daugiau nei bet kurioje kitoje Europos valstybėje.

Lombardijoje uždaryti 10 miestelių, kaimyniniame Veneto regione – dar vienas. Iš viso apie 50 tūkst. gyventojų uždrausta išvykti. Regiono valdžia taip pat nurodė uždaryti žmonių susibūrimo vietas, tokias kaip barai, restoranai ir klubai.

Koronaviruso plitimas šalyje sutrikdė didelius renginius, tarp jų – Milano mados savaitę bei Venecijos karnavalą. Atidėtos ir „Serie A“ futbolo lygos varžybos, o Milano „La Scala“ teatre atšauktos kelios operos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA