V. Matijošaičiui – šmaikštus siuntinys iš neapsikentusių studentų | Kas vyksta Kaune

V. Matijošaičiui – šmaikštus siuntinys iš neapsikentusių studentų

delfi.lt / Nerijus Povilaitis 2020/02/24 18:13
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Miestą sutvarkyti pasišovusi Kauno valdžia ne vienerius metus neįstengia išspręsta gana paprastos problemos: sutvarkyti sugriuvusią perėją per Gričiupio upelį. Šis tiltelis labai svarbus Kauno technologijos universiteto (KTU) bendruomenei, nes jungia bendrabučius su didžiąja dalimi fakultetų.

Praradę viltį atkreipti miesto savivaldybės dėmesį į opią problemą, KTU studentai Kauno merui Visvaldui Matijošaičiui nusiuntė siuntinį – dėžę su vinimis, plaktuku, lentelėmis bei laišku.

Tiltas griuvo, kol galiausiai visai sugriuvo

Gričiupio parką kertančius laiptus ir tiltą per to paties pavadinimo upelį ko gero žino nedaugelis kauniečių. Šis takas jungia dvi akademinio KTU miestelio dalis – bendrabučius su fakultetų korpusu. Šiu taku ilgą laiką pirmyn bei atgal skubėdavo tiek studentai, tiek ir šalia gyvenantys dėstytojai. Šiandien kelias uždarytas, o tiltelis – visiškai sugriuvęs.

Tiltelis per Gričiupio upelį / R. Tenio nuotr.

Panašu, jog tik KTU bendruomenei ir, galbūt, vietos gyventojams reikalingas tiltelis palaipsniui griuvo ne vienerius metus. Internete galima rasti dar 2012 metų žiemą KTU televizijos filmuotą reportažą, kuriama kalbama apie apgailėtiną tiltelio būklę.

Be priežiūros paliktas tiltelis šiandien visiškai sugriuvęs. Jo konstrukcines dalis paplovus Gričiupio upeliui įgriuvo laiptai, kai kurios dalys pamėkliškai pakibo ant turėklų.

Praradę viltį išjudinti valdininkus, suruošė siuntinį merui

„Kreipėmės į savivaldybę, studentai išsiuntė nebeveik tūkstantį laiškų, tačiau reakcijos nesulaukėme. Šie laiptai ir tiltelis mus yra svarbūs, nes jais negalėdami eiti studentai priversti keliauti aplinkkeliu. Taip sugaištama apie 10 minučių“, – portalui DELFI sakė KTU Studentų atstovybės prezidentas Augustinas Laimonas Bytautas.

„Pirmasis studentų kreipimasis buvo dar 2019 m. prieš Kalėdas, kuomet studentai į savivaldybę išsiuntė 961 laišką nuo KTU studentų Kauno merui su prašymu pateikti bent minimalų Gričiupio tiltelio tvarkymo planą, tačiau joks atsakas iš savivaldybės nebuvo gautas“, – rašoma studentų laiške.

Praradę viltį atkreipti valdininkų dėmesį į ne vienerius metus besitęsiančią problemą KTU studentai nusprendė kreiptis į patį miesto merą V. Matijošaitį. Jam nusiuntė neeilinį siuntinį – dėžę su laišku, plaktuku, vinimis bei lentelėmis.

KTU studentų siuntinys Kauno merui V. Matijošaičiui / DELFI nuotr.

Studentų atsiųstame laiške teigiama, jog visos šios priemonės nupirktos pačių studentų, kad savivaldybė išleistų mažiau lėšų tiltelio remontui.

Sutvarkyti laiptus žadėjo iki 2019 metų rugsėjo

DELFI redakcijai adresuotame laiške KTU studentai piktinosi jau kuris laikas girdintys tik savivaldybės atstovų pažadus, o spręsti akademiniam jaunimui aktualią problemą neskubama.

„Kauno miesto savivaldybės administracija dar 2018 metais planavo pasinaudoti parama Gričiupio parko rekonstrukcijai bei atnaujinimui. Išklausius miestiečių pasiūlymus ir idėjas miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis dar 2018 m. birželį pristatė parko sutvarkymo projektą gyventojams ir žadėjo, kad laiptai bus sutvarkyti iki 2019 m. rugsėjo 1-os dienos.

Dėl uždaryto Gričiupio parko piktinasi ne tik studentai, bet ir Gričiupio seniūnijos gyventojai jau 2019 m. rugpjūčio mėnesį skundėsi, jog „Gričiupio parkas jau maždaug du mėnesius uždarytas, tačiau jokios informacijos apie tai, kas nutiko, ir kiek laiko jis bus uždarytas nėra“. Verta paminėti, kad šiuo keliu eina ne tik Lietuvos gyventojai, bet ir užsienio studentai, tad ir KTU studentų miestelio įvaizdis yra griaunamas prieš kitataučius.

Šiuo siuntiniu siekiama, jog savivaldybė pagaliau atsižvelgtų į šią opią, KTU studentams rūpimą, problemą ir pagaliau būtų pradėta Gričiupio parko rekonstrukcija“, – rašo universiteto studentai.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA