„Žalgirio“ arenoje pristatytos šukuosenų tendencijos: vyraus ypač ryškios spalvos | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje pristatytos šukuosenų tendencijos: vyraus ypač ryškios spalvos

Gintauto Gelbūdos nuotr.

Ryškios, netgi egzotinės plaukų spalvos, sugrįžtantys į madą 8-ojo dešimtmečio akcentai ir visiškai netikėtos, skirtingos plaukų tekstūros – tokias šių metų šukuosenų tendencijas savaitgalį „Žalgirio“ arenoje vykusios „Beauty Expo 2020“ parodos metu pristatė meistriška Lietuvos kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos (KIGSA) komanda: Jolita Zujienė, Kristina Gorodeckienė, Robertas Sakalauskas, Inga Bagdonaitė, Aušra Vitkuvienė ir Olga Barkovskaja.

Aukštoji mada – misija įmanoma

„Šio sezono tendencija – kuo ryškesnės spalvos, puikiai atskleidžiančios asmenybę: laisvą, nebijančią eksperimentuoti ir ieškančią greitų pokyčių. Kaip žinia, dažnai merginos atėjusios į saloną, nori kažko naujo ir ypatingo, tad šio sezono spalvos būtent tai ko ir reikia“, – parodomąją programą „2020 metų moteriškų kirpimų, dažymų ir šukuosenų tendencijos“ pristatė plaukų ir įvaizdžio stilistė J. Zujienė.

Pasak KIGSA trenerio, įvertinto techniko ir inovatoriaus R. Sakalausko, svarbiausia pajusti, kokie elementai iš pristatomų tendencijų labiausiai tinka ir traukia. „Nebijokite sekti aukštosios mados, nes ji yra arčiau jūsų nei galėjote pagalvoti. Juk pirmiausia ji gimsta net ne ant podiumo: ji gimsta tarp stiliumi žaidžiančių žmonių, pavyzdžiui, jaunimo Londono gatvėse“, – drąsina profesionalas.

2020 metų moteriškų kirpimų, dažymų ir šukuosenų tendencijos / Organizatorių nuotr.

Jį papildo ir įvairių čempionatų teisėja, lektorė K. Gorodeckienė. „Tiesiog pajuskite, kuri aukštosios mados tendencija jus traukia ir ją pritaikykite sau. Tarkime, jeigu vyrauja žalia spalva, galite įsivesti tik lengvą jos toną ar fragmentą“, – drąsina meistrė.

Jos teigimu, būtent tokie renginiai kaip šis tendencijų pristatymas padeda išsilaisvinti ir patiems meistrams: pabėgus nuo kasdienių užduočių galima kurti naujas, ambicingas idėjas.

Kirpčiukai ir daug tūrio

Kas dar be ryškių spalvų vyraus 2020-aisiais? Nuolatos ne tik pati konkursuose dalyvaujanti, bet ir teisėjaujanti meistrė O. Barkovskaja sufleruoja, kad įkvėpimo reikėtų ieškoti 7-ajame bei 8-ajame dešimtmečiuose.

„Vienas svarbiausių akcentų – stambūs kirpčiai. Taip pat vyrauja netikėtos, kartais net grubios kirpimo linijos, stambūs tūriai, purumas. Daug dėmesio skiriame pečių juostos išryškinimui, faktūroms“, – pasakoja O. Barkovskaja.

2020 metų moteriškų kirpimų, dažymų ir šukuosenų tendencijos / Organizatorių nuotr.

„Toks įvaizdis tobulai tinka moteriai, kuri nori dar labiau pasitikėti savimi: įšokti į kostiumėlį ir jaustis laisva ir nevaržoma „bose“, – modelius apjungusį tipažą nupasakojo plaukų ir įvaizdžio stilistė, lektorė J. Zujienė.

Kaip išsirinkti specialistą

„Mano didžiausia svajonė – įnešti kuo daugiau spalvų į Lietuvos moterų plaukus bei aprangą. Ir nebūtinai derančių: mėlyna ir geltona, žalia ir rausva: ryškūs kontrastai dabar yra ant bangos“, – savo viziją nupasakoja I. Bagdonaitė, pripažinta „Wella“ spalvų ambasadorė Lietuvoje.

Jai antrina taip pat viena iš koloristikos Lietuvoje lyderių A. Vitkuvienė: „Jaučiam, kad koloristų indėlis darosi vis svarbesnis. Tuo noriu pabrėžti, kad kirpėjų paslaugos labai išsidiferencijuoja. Taigi, jeigu norite ryškios spalvos, kreipkitės pas koloristą, jeigu norite sudėtingos šukuosenos, kreipkitės pas gerą techniką, jeigu turite tikrai ilgus plaukus, kreipkitės pas specialistą dirbantį būtent su tokiais plaukais. Taip kartu pasieksime maksimalaus rezultato“.

2020 metų moteriškų kirpimų, dažymų ir šukuosenų tendencijos / Organizatorių nuotr.

Nenusileidžiam italams ar prancūzams

10-ties metų gimtadienį mininčios asociacijos KIGSA pagrindinė užduotis yra nuolatos kurti sąlygas kirpėjų bei grožio specialistų tobulėjimui: tiek Lietuvoje, tiek svetur.

„Lietuvos kirpėjai turi labai tvirtą charakterį: daug ir intensyviai dirba, nuolatos seka tendencijas, todėl galime drąsiai teigti, kad nuvykę į tarptautinius konkursus būname vieni ryškiausių: nenusileidžiame net tokiems mados lyderiams kaip italai ar prancūzai“, – pasakoja J. Zujienė.

„Mūsų indėlį garsinant Lietuvą neseniai įvertino ir Seimas, įteikęs labiausiai nusipelniusiems KIGSA nariams asmenines padėkas. „Labai džiaugiamės, galėdami puošti ne tik savo klientus, bet ir garsinti visą šalį“, – meistrė ir tikina, kad Lietuvos moterų įvaizdis yra gerose rankose.

Parodomoji programa „2020 metų moteriškų kirpimų, dažymų ir šukuosenų tendencijos“ – ne vienintelis šį savaitgalį KIGSA organizuotas renginys: daug dėmesio skirta ir vyrų kirpimui, taip pat antakių, blakstienų, kitų sričių sektoriams. „Norime parodyti, kaip per 10 metų užaugome ir pasidžiaugti tikrai puikiais mūsiškių laimėjimais“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA