Lietuva absoliuti „Eurovizijos“ lyderė: pirmauja ne tik lažybų reitinge | Kas vyksta Kaune

Lietuva absoliuti „Eurovizijos“ lyderė: pirmauja ne tik lažybų reitinge

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Nors iki „Eurovizijos“ dainų konkurso dar daugiau nei 70 dienų, apie galimą Lietuvos pergalę kalbama vis garsiau. „The Roop“ ir jų dainai „On Fire“ skiriama pirmoji vieta ne tik lažybininkų reitinge, bet ir balsavimo rezultatuose.

Viena populiariausių lažybų svetainių, susijusių su „Eurovizija“, eurovisionworld.com skelbia, kad Lietuva ne tik užtikrintai nesitraukia iš lyderių pozicijų, bet ir užima pirmąją vietą bendroje reitingo lentelėje.

„The Roop“ dainos „On Fire“ tikimybė laimėti vertinama 13 procentų. Antrojoje vietoje likusios Italijos ir trečiojoje besilaikančios Rumunijos – 6 procentais.

eurovisionworld.com reitingų lentelė

Iki šiol pirmoje vietoje tvirtai laikėsi Italijos atstovas Diodato su daina „Fai rumore“ – dabar jis nusileido į antrąją vietą. Trečioje vietoje kol kas lieka Rumunija, ketvirtoje – Švedija, o penktoje – Bulgarija.

Jeigu Lietuva nuskintų pergalę, tai būtų jau trečiasis kartas iš eilės, kai lažybininkų nuomonė pasitvirtintų. Pernai dainų konkursą laimėjusi Olandija ir 2018-ųjų „Eurovizijos“ nugalėtoja Izraelio atstovė taip pat buvo tarp lažybininkų favoritų.

Tie, kas domisi „Eurovizija“, tikriausiai žino ir populiariausią, nepriklausomą tinklaraštį wiwibloggs.com, kuris kasmet skelbia karščiausias naujienas apie vieną populiariausių dainų konkursų pasaulyje.

Vasario 23-iąją dieną surengtoje apklausoje savo balsus atidavė daugiau nei 10 tūkst. internautų. Didžioji jų dalis – 21 proc. – tikina, kad šiemet jiems labiausiai patinka Lietuvos atstovai.

wiwibloggs.com apklausos rezultatai

Tiesa, kaip tikina ištikimiausi dainų konkurso gerbėjai, daina „On Fire“ pirmoji iš „Eurovizijoje“ dalyvausiančių dainų „Youtube“ tinkle surinko 1 mln. peržiūrų. O oficialiame „Eurovizijos“ kanale Lietuvos atstovų daina kol kas pastebima kaip populiariausia.

Tai, kad Lietuvos atstovai „The Roop“ iš tiesų laikomi realiais pretendentais užimti solidžias vietas, kalbėta ir anksčiau, tačiau tuo metu mūsų šalies atstovui buvo žadama vieta trejetuke arba penketuke.

Šiemet „Eurovizijoje“ dalyvaus 41 šalis. Lietuviai „The Roop“ gegužės 12 dieną Roterdame pasirodys pirmajame pusfinalyje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA