Reido metu pagavo ne tik neblaivius vairuotojus: važiavo su vasarinėmis padangomis | Kas vyksta Kaune

Reido metu pagavo ne tik neblaivius vairuotojus: važiavo su vasarinėmis padangomis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šį savaitgalį, vasario 21-22 dienomis, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos pareigūnai pagrindinį dėmesį sutelkė į Kauno mieste ir rajone sutinkamus vairuotojus, tikrino, ar visi sėda prie vairo būdami blaivūs. Pasitaikė ne tik neblaivių, bet jau ir apie vasarą galvojančių vairuotojų.

Kaip rašoma policijos pranešime, tiek penktadienio vakarą, tiek šeštadienio rytą tikrinant Kauno miesto ir rajono vairuotojų blaivumą, iš viso pareigūnai pasilabino su 1139 gyventojais. Trims vairuotojams šis susitikimas nebuvo toks malonus. Jiems visiems alkoholio matuoklis parodė lengvą girtumo laipsnį. Taip pat nustatyti dar septyni vairuotojai, kurie buvo vartoję alkoholio, tačiau leistinos normos neviršijo.

Nors pagrindinis dėmesys buvo telktas į blaivumo kontrolę, pro akylas Kauno pareigūnų akis nepraslydo ir kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai. Dviem asmenims teko priminti, kad prieš sėdant prie vairo, pirmiausia, reikia įgyti teisę vairuoti automobilį.

Du vairuotojai, matyt, iš anksto privalgę Užgavėnių blynų, pamiršo, kad nors sniego ir nėra, tačiau važinėti reikia su žieminėmis, o ne vasarinės padangomis. Dar keli vairuotojai nustatyti neapdraudę automobilio privaloma tvarka, o vienas į kelius išriedėjo su neįregistruotu automobiliu.

Pareigūnai primena, jog tokios eismo saugumo užtikrinimo priemonės bus vykdomos ir šiandien visoje Kauno apskrityje, o vairuotojus ragina kelyje laikytis Kelių eismo taisyklių vardan savo ir kitų eismo dalyvių saugumo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA