Rinktinės lyderius apėmė gėdos jausmas: tokį beviltišką pralaimėjimą sunku prisiminti | Kas vyksta Kaune

Rinktinės lyderius apėmė gėdos jausmas: tokį beviltišką pralaimėjimą sunku prisiminti

delfi.lt / Martynas Bendikas 2020/02/22 12:42
FIBA nuotr.

Donatas Motiejūnas po pustrečių metų pertraukos grįžo į Lietuvos rinktinę bei iškart tapo rezultatyviausiu jos žaidėju. Jau antrajame rungtynių prieš Belgiją kėlinyje puolėjas buvo surinkęs 12 taškų, tačiau bėda ta, jog visa komanda tuo metu turėjo 15 ir atsilikinėjo 15:33. Vėliau lietuviai turėjo ir dvigubai didesnį deficitą (31:68), o galiausiai pralaimėjo 65:86. Rinktinės senbuviai po patirto pažeminimo neslėpė – yra gėda.

D. Motiejūnas sugrįžimo rungtynėse per 24 minutes pelnė 17 taškų (6/9 dvit., 0/1 trit., 5/9 baud.), atkovojo 5 kamuolius bei surinko 13 naudingumo balų. Nors treneris Darius Maskoliūnas po mačo džiaugėsi puolėjo rezultatyvumu, iš Šanchajaus „Sharks“ atstovo jis pasigedo geresnio fizinio pasiruošimo bei pagalbos gynyboje.

[galerija kiek=”8″]

Pats aukštaūgis po rungtynių gynė trenerio planą bei abejojo, ar skaudžią nesėkmę lėmė varžovų neįvertinimas.

„Kaltinti galime tik patys save, nes nevykdėme trenerio nurodymų. Nereikia ieškoti kažkokių pasiteisinimų, galvoju, kad susikaustymas buvo. Atstovaujant Lietuvai tai yra natūralu, bet esame aukšto lygio žaidėjai. Turėtų susikaustymas dingti ne tada, kai pralaimi 34 taškais.

Abejoju, ar varžovai buvo nuvertinti. Dar apšilimo metu visi buvome gerai nusiteikę. Tiesiog, varžovai pataikė metimus, o mes nepataikėme. Tas atstumas didėjo ir didėjo – mes nesugebėjome rasti savo metimų, o jie įmetė viską. Sunku kalbėti. Paprasčiausiai neįvykdėme trenerio nurodymų.

Man pačiam smagu grįžti į rinktinę. Noriu padėkoti sirgaliams. Tai, kiek jų čia atvyko, yra kažkas nerealaus. Visada per kūną eina šiurpuliai matant tiek Lietuvos krepšinio fanų susirinkusių bet kur. Atleiskite mums už tokias rungtynes. Kitas stengsimės sužaisti geriau“, – kalbėjo D. Motiejūnas.

Rinktinės veteranas Jonas Mačiulis per 20 minučių į belgų krepšį įmetė 3 taškus (1/2 dvit., 1/2 baud.), atkovojo 3 kamuolius, 3 kartus suklydo, 4 kartus prasižengė bei surinko 1 naudingumo balą. 35-erių puolėjas apgailestavo dėl nesugebėjo sustabdyti varžovų greito puolimo.

„Pralaimėjome belgams, tiksliau, mus sutriuškino. Tas ir atsitiko. Išėjome į aikštelę išsigandę, be jokios energijos, nestabdėme jų greitų atakų, o jie įgavo sparnus ir vėliau juos stabdyti jau buvo per vėlu. Belgai pataikė pirmus savo tritaškius ir pasijautė gerai. Jiems mačas susiklostė puikiai.

Išbandėme viską, aš netgi žaidžiau penktu numeriu, bet čia tikrai nėra išeitis. Besikeičiant gynyboje vaizdas buvo geresnis. Tikrai ruošėmės žaisti pilna jėga, visi buvo nusiteikę, bet nepataikėme laisvų pirmųjų metimų, o varžovai pasijautė gerai ir tuomet jų sustabdyti tiesiog negalėjome.

Toks vaizdas, kad belgų išsigandome. Per pertrauką rūbinėje kalbėjome, kad keisimės gynyboje, kas pačioje mačo pabaigoje padėjo“, – pasakojo J. Mačiulis, priminęs, kad per ketvirtąjį kėlinį lietuviai pelnė daugiau taškų nei per pirmus tris ir jį laimėjo 34:18.

Daugiausiai laiko ant parketo penktadienio vakarą praleido Mantas Kalnietis, kuris per 31 minutę įmetė 12 taškų (3/4 dvit., 2/5 trit.), atkovojo ir perėmė po kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus bei surinko 11 naudingumo balų.

Nors kapitonas pralaimėtojų gretose buvo trečias pagal rezultatyvumą ir naudingumą, D. Maskoliūnas po mačo nebijojo pabrėžti, jog pagrindinis įžaidėjas neblizgėjo. Pats M. Kalnietis pralamėjimą vadino gėdingu bei teigė neprisimenantis, kada Lietuvos rinktinė buvo tokia beviltiška.

„Nėra žodžių. Vienintelis žodis – gėda. Sunku tikrai kažką pasakyti. Aš tiek metų atstovauju rinktinei, bet neatsimenu, kad taip beviltiškai būtume pralaimėję. Žaidėme ne prieš stipriausią pasaulio ar Europos komandą. Viskas buvo blogai.

Varžovai buvo agresyvesni. Bėgo, šoko, lipo, o mes neatsakėme. Atrodėme pasimetę. Labai keista, nes treniruotėse vaizdas buvo labai neblogas, o čia visiška katastrofa. Išsijungė visos smegenys, susirakino visos rankos. Didžiulė katastrofa.

Buvo klaiku. Gynyboje nesusikalbėjome. Buvome pasirinkę tik vieną gynybos taktiką ir visiškai jos nevykdėme. Viskas buvo ne taip, kaip turėjo būti.

Kažką keisti prieš kitas rungtynes neturime laiko. Turi būti atsidavimas, energija ir supratimas, kad mes žaidžiame už Lietuvą. Negalima slankioti ir vaikščioti bei būti kažko išsigandusiems. Europoje žaidžia visi tie, kurie gali žaisti. Jei žaisi nesusikaupęs, gausi į „fraką“. Pasiteisinimų būti negali“, – dėstė M. Kalnietis.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė antrąsias 2021 metų Europos čempionato atrankos rungtynes žais pirmadienį, kai namie surems ginklus su Čekijos nacionaline komanda.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA