Toliau smunka V. Matijošaičio reitingai, pasitikėjimas policija pasiekė rekordines aukštumas | Kas vyksta Kaune

Toliau smunka V. Matijošaičio reitingai, pasitikėjimas policija pasiekė rekordines aukštumas

BNS 2020/02/22 09:33
R. Tenio nuotr.

Visuomenės pasitikėjimas policija yra aukščiausias per du dešimtmečius ir nusileidžia tik ugniagesių-gelbėtojų populiarumui, rodo „Lietuvos ryto“ šeštadienį skelbiama „Vilmorus“ apklausa. Apklausa taip pat parodė, kad Kauno mero reitingai toliau krenta žemyn – jie yra žemiausi nuo kadencijos pradžios.

Policija šiuo metu pasitiki 68,4 proc. apklaustųjų (sausį – 64,2 proc.).

„Pasitikėjimas policija (…) jis aukščiausias per 22 metus, kiek mes matuojame, nuo 1998 metų, – tada policija buvo labai neigiamai vertinama. Šiuo metu aukščiau tik ugniagesiai gelbėtojai“, – BNS sakė „Vilmorus“ vadovas Vladas Gaidys.

Jo teigimu, galima tik spėti, ar policijos reitingo augimą lėmė tariamas vaiko pagrobimas Vilniuje, dėl kurio sausį mobilizuotos gausios policijos pajėgos, tačiau galiausiai paskelbta, kad pagrobimo nebuvo.

„Du momentai: vienas – mobilizacija, kad greitai pavyko kažką mobilizuoti, o antras dalykas – pasirodė, kad ten nieko nebuvo, na, kažkaip gražiai išėjo (policija – BNS) iš tos situacijos, jie tų vaikų nepateikė kokiam pasityčiojimui, sklandžiai, skoningai pasibaigė gana kvaila situacija“, – komentavo V. Gaidys.

Ugniagesiai-gelbėtojai pirmauja užsitikrinę 91,3 proc. pasitikėjimą (sausį – 88,6 proc.). Trečioje vietoje – kariuomenė su nepakitusiu 62,2 proc. reitingu.

Smuktelėjo pasitikėjimas prezidento institucija – dabar jis siekia 52,3 proc. (sausį – 58,4 proc.).

Didesniais kaip 50 proc. vertinimais išsiskiria ir „Sodra“ (52,8 proc.), bažnyčia (52,6 proc.), sveikatos apsaugos sistema (51,2 proc.).

Labiausiai nepasitikima partijomis – jomis nepasitikėjo 60,8 proc. apklaustųjų, Seimu – 55,2 proc., Vyriausybe – 30,7 proc., teismais – 30,2 proc.

Kaip skelbia BNS, Kauno mero Visvaldo Matijošaičio reitingas suprastėjo: vasarį šį politiką palankiai vertino 37,5 proc. apklaustųjų, kai sausį – 41,6 proc. (tuo metu nepalankiai, atitinkamai, – 28,2 proc. ir 24,8 proc.).

„V. Matijošaitis. Žemiausias jo rezultatas per visą laiką, kiek jis reitinguojamas, kiek jis buvo Kauno miesto meru, čia yra pats žemiausias rezultatas“, – komentavo V. Gaidys.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „Vilmorus“ gyventojų apklausą atliko vasario 7-13 dienomis, apklausti 1020 žmonių.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA