Užgavėnių savaitgalio renginių TOP 10: žiemą išvaryti bus galima su trenksmu | Kas vyksta Kaune

Užgavėnių savaitgalio renginių TOP 10: žiemą išvaryti bus galima su trenksmu

R. Tenio nuotr.

Nors tikros žiemos Lietuvoje kaip ir nebuvo, vis tiek atėjo metas, kada ją reikia išvaryti. Mieste ir rajone laukia Užgavėnių šventės su šokiais, blynais bei į pelenus pavirstančiomis Morėmis. O po žiemos išvarymo kauniečiai galės apsilankyti įvairiose mugėse, koncertuose bei edukaciniuose užsiėmimuose.

Šeštadienis

Nuo 10 val. Kauno „Žalgirio“ arenoje veiks paroda „Sveikatos dienos 2020“. Penktadienį ir visą savaitgalį vykstančioje parodoje dalyvaus sveikatos priežiūros, gydymo, reabilitacijos įstaigos ir klinikos, sveikai gyvensenai skirtų gaminių ir paslaugų teikėjai, sveikatą stiprinančių preparatų gamintojai ir atstovai. Parodos metu numatyta seminarų ir pranešimų programa, specialistų konsultacijos, kraujo donorystės akcija bei kitos socialinės iniciatyvos. Parodos kaina – 3 eurai.

Taipogi nuo 10 val. Prekybos ir laisvalaikio centre „MEGA“ prasidės Maisto festivalis „Skonių Fiesta!“. Lankytojų lauks aukšta kokybe ir turininga produkcija pasižymintys prekeiviai, įvairios pamokos ir užsiėmimai bei išskirtiniai šou. Taip pat, abi renginio dienas, PLC „MEGA“ didžiojoje aikštėje, prie akvariumo, vyks nemokamos užimtumo veiklos vaikams ir suaugusiems. Parodos lankymas nemokamas.

12 val. Rumšiškėse, Lietuvos liaudies buities muziejuje, vyks tradicinė Užgavėnių šventė. Iki pat pavakario visų lauks įvairios pramogos – kaukių konkursas, puodų dažymas, žaidimai, važinėjimas arkliais ir dar daugiau. Tradiciškai, šventės kulminacija taps Morės deginimas, tačiau prieš tai vyks gedulinga Morės palydėtuvių procesija, o po sudeginimo – gedulingi pietūs. Renginys mokamas – bilieto kaina nuo 3 iki 6 eurų.

14:30 val. Tautinės muzikos skyrius šeimas kviečia į pažintį su medžiu. Šeštadienį vykstančių kūrybinių dirbtuvių metu medžio meistras Romualdas Kaminskas padės kiekvienam išsidrožti dailią švilpynę. Užsiėmimas yra Romualdo Kaminsko ir Genės Šimėnienės tautodailės parodos „Išteku. 1900“ atidarymo dalis. Dalyvavimas užsiėmime šeimoms nemokamas, tačiau reikalinga registracija.

20 val. Muzikos atlikėjai iš Vilniaus Patricia Kokett ir Hìldå kvies muzikaliai paliesti saulėtą atogrąžų klimatą vis kitoje ritminėje „saloje“, šį kartą – Gaboną. Koncertas, kuris vyks kultūros bare „Godo”, yra nemokamas.

21 val. „Punto Jazz“ palėpėje vyks išskirtinis „Saulės Kliošas“ koncertas žaviausioms moterims ir merginoms. Koncerto kaina 15 eurų.

Sekmadienis

12 val. Lampėdžių miško parke vyks tradicinė Užgavėnių šventė. Visus linksmins folkloro ansamblis „Liktužė“. Vyks liaudies žaidimai ir kaukių varžytuvės, šokiai ir, žinoma, Morės sudeginimas.

13 val. Raudondvario kultūros centras organizuoja Užgavėnių šventę. Joje laukia nemažai veiklos – kaukių gaminimas ir konkursas, kiaušinienės ir blynų kepimas, šokiai ir dainos.

14 val. Vytauto Didžiojo universiteto botanikos sode užvirs tikros Užgavėnių linksmybės. Šventės metu žygiuos persirengėlių paradas, vyks mugė, išalkusius vilios blynai ir kiaušinienė, vyks gražiausių kaukių rinkimai, skambės dainos. Šventės programoje dalyvaus VDU folkloro ansamblis „Linago“ ir Aleksoto bendruomenės centro liaudies muzikos ansamblis „Svirbė“. Šventė nemokama dalyviams su kaukėmis, o be kaukių turės susimokėti simbolinį 1 eurą.

18 val. Nacionaliniame Kauno dramos teatre vyks šokio ir muzikos spektaklis „Boléro–Extended“, paremtas prancūzų kompozitoriaus Maurice’o Ravelio kūriniu „Boléro“. Žiūrovus tikrai nustebins sprendimas apversti įprastinę teatro situaciją aukštyn kojomis, kada muzikantai sėdi orkestro duobėje, o šokėjai šoka virš jų ant scenos. Spektaklio kaina 15 eurų.

Daugiau renginių, vykstančių Kaune ir visoje Lietuvoje galite rasti portalo „Kas vyksta Kaune“ renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA