Išnagrinėtas skundas dėl Nemuno krantinės Kaune rekonstravimo | Kas vyksta Kaune

Išnagrinėtas skundas dėl Nemuno krantinės Kaune rekonstravimo

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmuose vasario 18 dieną išnagrinėtas Žemųjų Šančių bendruomenės skundas atsakovei Kauno miesto savivaldybės administracijai dėl 2019-ųjų metų gegužės 29 dienos rašto „Dėl prašymo pakeisti Kauno miesto savivaldybės teritorijos bendrąjį planą“ panaikinimo, rašoma Lietuvos teismų pranešime žiniasklaidai.

Žemųjų Šančių bendruomenė teismui nurodė, kad Kauno miesto savivaldybė yra parengusi „Nemuno krantinės Kaune rekonstravimo projektinius pasiūlymus“, kurie buvo svarstyti viešai ir suinteresuota visuomenė jiems iš esmės nepritarė, todėl buvo pateiktas prašymas pakeisti Kauno miesto savivaldybės teritorijos bendrąjį planą dalyje dėl planuojamos gatvės ir vietoje dviejų eilių automobilių važiuojamosios gatvės numatyti pėsčiųjų ir dviračių takus.

Skunde nurodyta, kad Kauno miesto savivaldybės administracija 2019-05-29 šį bendruomenės prašymą svarstyti atsisakė, motyvuojant plano didele apimtimi ir galimomis finansinėmis išlaidomis dėl keitimo, taipogi dėl prašyme nurodytų motyvų reikšmingumo miesto interesams.

Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmai teisėjų kolegija vasario 18 d. sprendime nurodė, kad skundžiamas Kauno miesto savivaldybės administracijos raštas nėra tinkamai motyvuotas, jame motyvų išdėstymas nėra aiškus ir pakankamas dėl prašymo atsisakymo nagrinėti priežasčių.

Be to, Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas yra konstatavęs, jog su Viešojo administravimo įstatymu ir gero administravimo principu nesuderinama situacija, kai pareiškėjui ginčijamo sprendimo motyvai paaiškėja tik po kreipimosi į teismą iš atsiliepimo į pareiškėjo skundą.

Teismo vertinimu, Skundžiamame rašte ir atsiliepime yra nurodytos prieštaringos atsisakymo tenkinti pareiškėjos prašymą aplinkybės. Iš nustatytų aplinkybių akivaizdu, jog, priimant sprendimą, nenurodžius konkrečių atsisakymo nagrinėti pareiškėjos prašymą dėl Bendrojo plano keitimo teisinių pagrindų, buvo pažeisti Viešojo administravimo įstatymo 8 straipsnio reikalavimai, gero administravimo principo imperatyvai.

Šis teismo sprendimas per trisdešimt kalendorinių dienų nuo sprendimo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, apeliacinį skundą paduodant per Regionų apygardos administracinio teismo Kauno rūmus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA