Kauno rajone sulaikytas nuo teisėsaugos besislapstęs nuteistasis | Kas vyksta Kaune

Kauno rajone sulaikytas nuo teisėsaugos besislapstęs nuteistasis

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Vasario 19 d., po intensyvių paieškos veiksmų, apie 22.00 val., Kauno rajone, Užliedžių seniūnijoje esančiuose soduose, buvo sulaikytas dar praėjusiais metais iš trumpalaikės išvykos į pataisos namus negrįžęs 1981 metais gimęs nuteistasis.

Kaip rašoma Kauno apskr. VPK ir Kalėjimų departamento pranešime žiniasklaidai, nors vyras intensyviai slapstėsi, nuolat keitė gyvenamąsias vietas, netgi bandė išvykti į užsienį, tačiau nesėkmingai.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, vykdantys asmenų paieškas, glaudžiai bendradarbiaudami su Kalėjimų departamento Kriminalinės žvalgybos valdybos pareigūnais, nustatė galimą šio asmens buvimo vietą ir sulaikė jį.

38 m. vyras, atlikdamas laisvės atėmimo bausmę, numatytą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 145 str. 2 d., dėl grasinimo nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimas, Pravieniškių pataisos namų-atvirojoje kolonijoje laikotarpiu nuo 2019 m. gruodžio 18 d. iki 21 d. buvo išleistas į trumpalaikę išvyką, tačiau nesugrįžo.

Nesugrįžus laiku, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 242 str. dėl vengimo atlikti arešto, laisvės atėmimo bausmę arba sugrįžti į kardomojo kalinimo vietą.

Paieškos metu Kauno apygardos teismas priėmė nutartį paskirti vyrui kardomąją priemonę – suėmimą, kitoje byloje, kurioje jam pareikšti įtarimai dėl nusikalstamos veikos, numatytos LR BK 260 str. dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu.

Vyrui gresia laisvės atėmimas iki penkiolikos metų. Artimiausiu metu bus kreipiamasi į Teismą dėl kardomosios priemonės skyrimo.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA