Popiežius Pranciškus paskyrė naują Kauno arkivyskupą | Kas vyksta Kaune

Popiežius Pranciškus paskyrė naują Kauno arkivyskupą

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/02/19 13:59
Kęstutis Kėvalas / DELFI nuotr.

Šiandien, vasario 19 dieną, Šventasis Tėvas Pranciškus paskyrė Kauno arkivyskupu vysk. Kęstutį Kėvalą.

„Prioritetas yra tęsti pradėtus darbus, didelis iššūkis yra šeimų, jaunimo sielovada ir, aišku, bandyti prakalbinti tą visuomenės dalį, kuri į Bažnyčią ir į jos misiją žiūri atsargiai“, – BNS sakė K. Kėvalas.

„Jaunas žmogus turi dideles ambicijas gyvenime, bet kaip jam perduoti tūkstantmečių išmintį, kad nepadarytų savo gyvenimo eksperimentų lauku ir perduoti geriausią žmonijos išminties paketą. Čia yra didelis iššūkis, nes, pirmiausia, reikia kalbėti jaunimo kalba, jiems suprantama kalba“, – teigė arkivyskupas.

Jis sako, kad naujos pareigos jam buvo gan netikėtos, kartu tai – ir milžiniška atsakomybė bei pasitikėjimas.

„Tai reiškia didžiulę atsakomybę ir didelį pasitikėjimą, nes pats žmogus tokių pareigų nesirinktum. Aišku, kad popiežius patiki silpniems žmogaus pečiams dideles ir labai atsakingas pareigas“, – tvirtino naujasis arkivyskupas.

„Kauno arkivyskupija yra strategiškai labai rimta Bažnyčios sudedamoji dalis Lietuvoje, tai reiškia, kad ir atsakomybė didesnė negu buvusi anksčiau Telšių vyskupijoje, kur teko būti vyskupu“, – kalbėjo jis.

Iki šiol K. Kėvalas ėjo Telšių vyskupo pareigas, į kurias buvo paskirtas 2017 metais.

Anksčiau Kauno arkivyskupo pareigas beveik ketverius metus ėjęs Lionginas Virbalas iš jų atsistatydino pernai kovą.

L. Virbalas tuomet pranešė, kad sprendimą lėmė sveikatos problemos.

Pasak K. Kėvalo, jam svarbūs tiek L. Virbalo, tiek kardinolo Sigito Tamkevičiaus patarimai.

„Mes visi esame šalia, tai vis aplankau, ir arkivyskupai buvę labai draugiški, labai atviri padėti. Tai man didelė paguoda ir pagalba, nes tikrai vieno žmogaus pečiams toks paskyrimas yra per didelis, tikrai sunkiai protu suvokiama atsakomybė“, – sakė K. Kėvalas.

„Jų patarimai yra brangiausias šito darbo aspektas, kadangi yra patirtis. Jų kunigų, vyskupijos problemų pažinimas yra kur kas gilesnis ir platesnis negu mano“, – pasakojo jis.

Vysk. Kęstutis Kėvalas gimė 1972 m. vasario 17 d. Baigęs vidurinę mokyklą, studijavo Kauno technologijos universiteto Radioelektronikos fakultete. 1993 m. įstojo į Kauno kunigų seminariją, o nuo 1997 m. tęsė studijas Švč. Mergelės Marijos seminarijoje Baltimorėje (JAV).

Į kunigus įšventintas 2000 m. birželio 20 d. 2008 m. Kauno Vytauto Didžiojo universitete įgijo teologijos daktaro laipsnį. Nuo 2010 m. vasario mėn. vysk. K. Kėvalas ėjo Lietuvos Marijos radijo programų direktoriaus pareigas.

2012 m. rugsėjo 27 d. popiežius Benediktas XVI paskyrė kun. K. Kėvalą Kauno arkivyskupijos augziliaru. 2012 m. lapkričio 24 d. kun. K. Kėvalas Kauno Kristaus Prisikėlimo šventovėje buvo konsekruotas vyskupu.

2017 m. balandžio 20 d. popiežius Pranciškus paskyrė vysk. K. Kėvalą Telšių vyskupijos koadjutoriumi, 2017 m. rugsėjo 18 d. vysk. K. Kėvalas tapo Telšių vyskupijos ordinaru.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA