Spėliojama, kas laimės „Euroviziją“: Lietuva pirmauja ir balsavime, ir lažybose | Kas vyksta Kaune

Spėliojama, kas laimės „Euroviziją“: Lietuva pirmauja ir balsavime, ir lažybose

Kas vyksta Kaune, DELFI 2020/02/19 11:19
R. Tenio nuotr.

Didžiausi „Eurovizijos“ gerbėjai neabejotinai žino šių metų Lietuvos pasirinkimą – grupę „The Roop“ ir jų dainą „On Fire“. Europą žavi ne tik kauniečio Vaidoto Valiukevičiaus vokalas, bet ir jo bei komandos sceniniai judesiai, kurie pamažu užkariauja užsieniečių širdis. Šmaikštus lietuvių pasirodymas vis labiau domina Europą – tai rodo ir balsavimai, ir žmonių atsiliepimai.

Tie, kas domisi „Eurovizija“, veikiausiai žino ir populiariausią, nepriklausomą tinklaraštį wiwibloggs.com, kuris kasmet skelbia karščiausias naujienas apie vieną populiariausių dainų konkursų pasaulyje.

Šio tinklaraščio autoriai nusprendė surengti balsavimą iš jau išrinktų šalių atstovų. Internautai savo balsą iš viso galėjo atiduoti vienai iš 11 valstybių. Džiugi žinia lietuviams – grupė „The Roop“ šiuose rinkimuose ženkliai pirmauja. Juos 28,95 proc. europiečių išrinko kaip labiausiai patikusį pasirodymą.

wiwibloggs.com balsavimas

Antrąją vietą šiame balsavime užima Albanijos atstovė Arilena Ara su daina „Shaj“ surinkusi daugiau nei 16 proc. Trečiąja vieta kol kas džiaugiasi Norvegijos atstovė Ulrikke Brandstorp ir jos daina „Attention“.

Iš viso šiame balsavime dalyvavo 11,822 tūkst. internautų. Kadangi balsuoti galima iki šiol – šis skaičius sparčiai kyla toliau.

Tai, kad „The Roop“ iš tiesų laikomi realiais pretendentais užimti solidžias vietas, rodo ir kiti internetiniai puslapiai. Viena populiariausių lažybų svetainių, susijusių su „Eurovizija“, eurovisionworld.com skelbia, kad Lietuva užtikrintai nesitraukia iš lyderių pozicijų ir užima tai antrą, tai trečiąją vietą bendroje lentelėje. Pirmoje vietoje kol kas matomas Italijos atstovas Diodato su daina „Fai rumore“.

eurovisionworld.com lentelė

„The Roop“ ir visos Lietuvos džiaugsmui sparčiai auga ne tik kalbos, bet ir grupės peržiūros „Youtube“ tinkle. Per dvi dienas finalinis mūsų atstovų pasirodymas peržiūrėtas jau daugiau nei 56 tūkst. kartų, o pasirodymas atrankų pusfinalyje – 656 tūkst. Abu šie įrašai oficialiame „Eurovizijos“ kanale šiuo metu yra vieni populiariausių.

Dėmesio socialiniuose tinkluose sulaukia ir neįprastas, tačiau abejingų nepaliekantis „Om Fire“ šokis – jį šokti yra kviečiami visi norintys. Drąsesni ne tik bando atkartoti judesius, bet ir nusifilmuoti bei tuo pasidalinti internete.

Šiemet „Eurovizijoje“ dalyvaus 41 šalis. „The Roop“ gegužės 12 dieną Roterdame pasirodys pirmajame pusfinalyje.

Dėmesio susilaukė dar prieš atrankų finalą

Dar iki pergalės grupė „The Roop“ sulaukė užsieniečių pastebėjimų, kurie kūrė ir iki šiol kuria reakcijų į jų pasirodymą vaizdo įrašus. Tinklaraščio wiwibloggs.com autorius Williamas Lee Adamsas nusprendė įvertinti Lietuvos finalininkus.

„Šie metai Lietuvai yra kur kas stipresni, nei praėję“, – vertindamas nacionalinės atrankos finalininkus pabrėžė amerikietis.

„Matau ugnį tavo akyse, brolau!“ – pirmosiomis „The Roop“ pasirodymo minutėmis patikino W. L. Adamsas.

„Tai tikrai bohemija. Jis moka judėti! Jis tikrai moka judėti! Be to, tai labai unikalus įvaizdis. Tai nėra tai, ko tikėčiausi iš Lietuvos“, – tęsė jis.

Prasidėjus garsiajam grupės šokiui su iškeltomis rankomis virš galvos tinklaraštininkas liko sužavėtas.

„Tai beprotiška! Man labai patinka. Net kiti muzikantai scenoje daro keistus dalykus“, – pastebėjo „Eurovizijos“ fanas.

„Šiame pasirodyme daug laimės, kažkiek keistoka, bet tai geras jausmas, puikus šokis. Tai keista ir modernu. Negaliu nustoti į tai žiūrėjęs. Puikūs efektai, primenantys Loreen pasirodymą. Pastebiu jausmingumą“, – pliusus vardijo jis.

„Man labai patiko. Dievinu tai. Vienintelis žodis – originalumas. Šis pasirodymas yra unikalus. Buvo linksma, bet nėra juokinga <...>. Žmonės tikrai atsimins šį šokį. Be to, pasirodymas turi melodingą muziką, tai tikrai muzikalu. Šis pasirodymas suteikia urbanistinės, elektroninės muzikos įspūdį“, – tęsė wiwibloggs.com autorius.

Tinklaraštininkas turėjo gerų žodžių ir konkrečių pastabų grupės lyderiui. Pasak jo, Vaidotas dėl savo sceninių gabumų ir išvaizdos drąsiai galėtų būti tarptautine popmuzikos žvaigžde.

„Balsas – savo vietoje, charizma – o, Dieve, ji tikrai ten yra, muzikos judesiai – taip pat yra. Tai tiesiog puiku“, – sakė jis.

„Lyderis labai lengvai pamilstamas. Jis – šarmingas. Tai šarmo turintis atlikėjas su lengvai pamėgstama daina“, – tikino žinomas amerikietis.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA