Vienas iš didžiųjų šalies prekybos tinklų atsisako plastiko maišelių, kiti – siūlys alternatyvas | Kas vyksta Kaune

Vienas iš didžiųjų šalies prekybos tinklų atsisako plastiko maišelių, kiti – siūlys alternatyvas

BNS 2020/02/18 13:56
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Lietuvoje veikiantis Vokietijos prekybos tinklas „Lidl“ atsisakė plastikinių pirkinių maišelių. Kiti didieji prekybos tinklai sako planuojantys jų atsisakyti arba siūlo kitas alternatyvas.

„Lidl“ pranešė sausį pamažu mažinęs šių maišelių asortimentą, o nuo šios savaitės išvis jais nebeprekiaujantis. Bendrovės teigimu, sprendimas atsisakyti tokių maišelių leis kasmet daugiau kaip 90 tonų sumažinti į aplinką išmetamo plastiko.

Tuo metu tinklo „Rimi“ viešųjų ryšių vadovės Renatos Keršienės teigimu, artimiausiu metu planuojama testuoti alternatyvius maišelius ir tik tuomet įmonė spręs, ar pakeisti jais plastikinius.

„Norfos“ atstovo spaudai Dariaus Ryliškio teigimu, sprendimas atsisakyti plastiko maišelių svarstomas, bet kol kas nepriimtas.

„Pastaruoju metu padaugėjo popierinių ir daugkartinių maišelių pardavimai. Nors vienkartiniai plastikiniai maišeliai išlieka populiarūs, bet, matyt, ne už kalnų ta valanda, kai atliepiant į visuomenės poreikius, tų maišelių bus atsisakyta“, – BNS sakė jis.

„Maximos“ atstovė ryšiams su visuomene Rima Aukštuolytė sako, kad vienkartinių maišelių ir kitų vienkartinių plastiko gaminių tinkle neliks iki 2021 metų vidurio, o po kelių savaičių įmonė pasiūlys daugkartinius maišelius vaisiams ir daržovėms.

„Iki“ Komunikacijos vadovė Indrė Baltrušaitienė sako, kad tinklas jau dabar neprekiauja tradiciniais plastiko maišeliais – jie yra perdirbti iš įmonės logistikos centruose surenkamo plastiko, todėl jų atsisakyti kol kas neketinama.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA