Į Kauną medikai skubiai transportavo neseniai iš Kinijos grįžusį vyrą (papildyta) | Kas vyksta Kaune

Į Kauną medikai skubiai transportavo neseniai iš Kinijos grįžusį vyrą (papildyta)

Kas vyksta Kaune, BNS, 2020/02/17 16:15
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Pirmadienio popietę greitosios medicinos pagalbos brigada skubėjo į Alytaus miesto centre esantį namą. Kaip skelbia AlytusPlius.lt, buvo gautas pranešimas, kad sunegalavo čia gyvenantis vyras.

Kaip paaiškėjo, sunegalavęs vyriškis neseniai grįžo iš Kinijos. Apie iškvietimą buvo informuotas ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamentas.

„Neseniai gavau pranešimą iš greitosios medicinos pagalbos medikų brigados. Jie mane informavo, kur vyksta, kad žmogus karščiuoja. Yra duomenų, kad jis vasario 4 dieną grįžo iš Kinijos. Daugiau jokios informacijos neturiu ir spėlioti nenorėčiau“, – AlytusPlius.lt sakė Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Alytaus departamento Užkrečiamųjų ligų skyriaus atstovė.

Nepatvirtintais duomenimis, alytiškis iš Kinijos skrido su persėdimais, buvo tikrinamas oro uostuose, tačiau jokių viruso požymių anksčiau nebuvo pastebėta. Be to, vyras iš Kinijos sugrįžo vasario 4 dieną, tai reiškia, kad inkubacinis koronaviruso periodas jau praėjęs.

„Kas vyksta Kaune“ žiniomis, skubanti greitoji medicinos pagalba buvo pastebėta Prienai-Kaunas kelyje. Automobilyje buvo matyti medikai su specialiais apsauginiais kostiumais, veidus užsidengę kaukėmis. Greitosios medicinos pagalbos brigada link Kauno vyko pakankamai dideliu greičiu.

Papildyta 16.38 val.

„Iš Alytaus į Kauno klinikinę ligoninę yra atvežtas asmuo, kuris pasijuto blogai. Jam yra aukšta temperatūra, tačiau jokių kitų klinikinių simptomų, panašių į sukeliamus koronaviruso, nėra, tačiau medikai padarys visus reikiamus tyrimus“, – BNS sakė Sveikatos apsaugos ministerijos Spaudos tarnybos patarėja Gabrielė Banaitytė.

„Nėra nei kosulio, nei slogos, nei kvėpavimo apsunkinto, kokie galėtų būti kiti galimos infekcijos simptomai. Šiuo metu nesprendžiame, ar tai tas atvejis, ar ne, tiesiog šiuo metu žmogus yra medikų rankose, bus padaryti visi reikiami tyrimai ir bus aišku, dėl ko jis sunegalavo“, – sakė ministerijos atstovė.

Daugiau informacijos apie šį atvejį ministerija planuoja paskelbti antradienį.

Nuo to laiko, kai koronaviruso protrūkis buvo užregistruotas gruodžio mėnesį, visame pasaulyje juo užsikrėtė daugiau nei 71 tūkst. žmonių, visgi naujų atvejų skaičius pradėjo mažėti. Virusas jau pražudė daugiau kaip 1,7 tūkst. žmonių, daugiausia Kinijoje.

Dėl šio viruso rizikos Kinijoje lankęsi žmonės, pajutę gripo simptomus, prašomi nedelsiant skambinti į Bendrąjį pagalbos centrą telefonu 112, pateikti susirgimo aplinkybes ir vykdyti medikų rekomendacijas.

Pirmadienio popietės duomenimis, Lietuvoje užsikrėtusiųjų šiuo virusu nėra.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA