Kaune išrinktas geriausias metų meno kūrinys | Kas vyksta Kaune

Kaune išrinktas geriausias metų meno kūrinys

Kaunas pilnas kultūros nuotr.

Tradiciškai Vasario 16-ąją gausus būrys menui ir menininkams neabejingų kauniečių rinkosi į Kauno paveikslų galeriją. Trispalvės nuotaikos, Gražvydo Januškevičiaus pianinu skambintos atvirutės ir plojimų bangos sekmadienį buvo skirtos geriausių praėjusiais metais sukurtų kūrinių autorių pasveikinimui.

Viena populiariausių galerijos parodų, kuri taip ir vadinasi – „Geriausias metų kūrinys“, organizuojama kasmet nuo 1999 m.

Kaip rašomas „Kaunas pilnas kultūros“ pranešime spaudai, parodos organizatorių suburta komisija savo simpatijų balsus atidavė šiems kūriniams:

Evaldui Pauzai. Už kūrinį „Su meile II“.

Evaldas Pauza. „Su meile II“ (Fragmentas) / Kaunas pilnas kultūros nuotr.

Žydrūnui Šlajui. Už kūrinį „Vanagas“.

Žydrūnas Šlajus. „Vanagas“ (fragmentas) / Kaunas pilnas kultūros nuotr.

Viliui Ksaverui Slavinskui. Už kūrinį „Visuma I, II“ ir Danieliui Sodeikai. Už kūrinį „Mirties šauklio taurė“.

Savo prizus patikusių kūrinių autoriams, kaip ir kasmet, skyrė visuomeninės organizacijos, įstaigos ir „solistai“. Prizus įsteigė: Kauno valstybinė filharmonija – Evaldui Pauzai, už kūrinį „Su meile II“. Kavinė „Kultūra“ – Miglei Kosinskaitei, už kūrinį „Išnykimas“. Jonas Jučas ir „Kaunas Jazz“ – Laimai Jonynaitei-Giedraitienei, už kūrinį „Vakaras mieste“. Irenos Mikuličiūtės dailės galerija – Sigitui Straigčiui, už kūrinį „Paunksmė“ ir Romanui Averincevui, už triptiką „I. Traukinio galas. II Traukinys. II Lokomotyvas“.

Romanas Averincevas. „I. Traukinio galas. II Traukinys. II Lokomotyvas“ / Kaunas pilnas kultūros nuotr.

Taip pat Viliui Ksaverui Slavinskui, už kūrinį „Visuma I, II“. Už ekspozicijos parengimą Osvaldui Daugeliui. Eglei Velaniškytei už edukacijas „Geriausio metų kūrinio parodoje“.

Eglė Velaniškytė – Irmantui Kazlauskui, už kūrinį „Laiko piligrimai I, II“. Sigutei Bronickienei, už kūrinį „Cirkas“. Birutei Sarapienei, už kūrinį „Zigzag I, II, III“. Jolantai Galdikaitei, už kūrinį „Reliktai I, II“. Valerijai Medelinskienei, už kūrinį „Pasirinkimas“.

Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno skyriaus Kultūros ir švietimo komitetas – Gintarei Jarašienei, už kūrinį „Padangių svajonių muarai“.

UAB „AŠAY“ Plėvelės stiklams – Sigitai Grabliauskaitei, už kūrinį „Architektūrinių freskų fragmentai“.

Evaldas Pauza tapo ir populiariausiu autoriumi, išrinktu galerijos lankytojų – už kūrinį „Su meile II“ balsavo 219 žiūrovų. Iš viso balsavimo teise pasinaudojo 2233 žiūrovai.

Parodoje „Geriausias 2019 metų kūrinys“ eksponuojami 93 autorių darbai. Savo kūrinius pristato įvairaus amžiaus menininkai: nuo jauniausių, ką tik baigusių studijas, iki vyriausios – senjorų – kartos.

Ekspozicijoje vyrauja tapyba, tačiau yra ir skulptūros, keramikos, tekstilės bei grafikos darbų. Kūriniuose atsispindi menininkų požiūris ir reakcijos į vyraujančias visuomenės nuotaikas bei aktualijas. Aplankyti parodą galima iki kovo 1-osios.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA