„Eurovizijos“ finale užfiksuoti nesklandumai: ar laimėtojas galėjo būti kitas? | Kas vyksta Kaune

„Eurovizijos“ finale užfiksuoti nesklandumai: ar laimėtojas galėjo būti kitas?

delfi.lt / Gintarė Urnikienė 2020/02/16 15:48
Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienį vykęs „Eurovizijos“ atrankų finalas nudžiugino grupės „The Roop“, kuri laimėjo, gerbėjus, tačiau neapsiėjo be nesusipratimų. Daugelį per LRT rodyto šou žiūrovų liko pasipiktinę, kad jų balsai už favoritus liko neužskaityti.

Vos pasibaigus transliacijai „Delfi“ pasiekė daugybė laiškų, kuriuose žmonės piktinosi balsavimu ir baiminosi, jog jų trumposiomis žinutėmis siųsti balsai už finalo favoritus nuėjo vėjais. Prie laiškų konkurso gerbėjai pridėjo ir žinutes. Jų teigimu, parašius finalo dalyvio numerį ir išsiuntus jį, arba nebuvo gauta jokio atsakymo iš mobiliojo ryšio operatoriaus, arba buvo gauta informacija, jog balso užskaityti nepavyko.

„Ir kas iš tos „Eurovizijos“, jei net balsų neužskaičiuoja? Paklausiau kodėl, atsakymo nesulaukiau! Ir pradėjo rašyt, kad balsas gautas tik dabar, kai balsavimas baigėsi ir balsai nieko nebereiškia, tai kažką suvėlė“, – rašė pasipiktinusi žiūrovė Karolina.

Trikdžiai „Eurovizijos“ atrankų finale / DELFI nuotr.

Ji teigė, kad vėliau gavo atsakymą iš LRT socialiniuose tinkluose, tačiau net ir po to buvo užskaityti tik du jos balsai.

„Labas vakaras, dėl didelio balsavimo srauto kai kuriems balsavusiems vėlavo patvirtinimo žinutės iš jų ryšio operatorių, tačiau visi balsai užskaityti laiku. Atsiprašome už nepatogumus!“ – besipiktinusiems trikdžiais socialiniame tinkle „Facebook“ į žinutes atrašė LRT.

„Skambučiais balsus užskaitė, o siunčiant sms, atsakymo, kad balsai užskaityti negavome“, – rašė Mindaugas.

Iškart po transliacijos televizijos atstovė žiniasklaidai patikino, jog visi balsai bus užskaityti.

„Dėl didelio srauto, kai kurie sms pranešimai atėjo vėliau. Balsai tikrai buvo užskaityti, tiesiog vėlavo pranešimai“, – „Delfi“ sakė LRT atstovė spaudai Jovita Bazevičiūtė.

Tačiau gerokai vėliau ji žiniasklaidai informaciją patikslino ir patvirtino, jog kai kurie balsai užskaityti vis tik nebuvo:

„Telekomunikacijų bendrovė „TCG Telecom“, teikusi balsavimo paslaugą, LRT informavo, kad dėl didelio SMS žinučių srauto dalis jų atėjo pavėluotai, jau po balsavimo sustabdymo. Įmonės teigimu, tokie balsai nebuvo įskaityti ir už juos nebus pritaikytas mokestis. Turima informacija leidžia teigti, kad pavėlavę SMS galutinių rezultatų nepakeistų. Šiuo metu su partneriais toliau aiškinamės situaciją“.

Dar prieš renginį organizatoriai žadėjo, jog komisijos ir žiūrovų balsavimą stebės audito įmonės „Grant Thornton Baltic“ atstovai. Vienas skambutis ar sms žinutė balsavusiems kainavo 0,60 eur.

Finalo pabaigoje paskelbti balsai lėmė neabejotiną „The Roop“ pergalę.

Dalyviai į ginčus veltis ir užginčyti balsavimo nežada

Nepaisant to, kad laimėtojai jau aiškūs ir niekas nebesikeis, „Delfi“ nusprendė paklausti finalo dalyvių, ką jie mano apie tokį organizatorių fiasko.

„Iš esmės mes nuoširdžiai sveikiname „The Roop“ su laimėjimu ir ačiū visiems, kurie balsavo už Monique ir palaikė ją visos „eurovizinės“ kelionės metu“, – paklaustas, kaip reagavo į žinią apie nesklandumus, sakė antroje vietoje tiek žiūrovų, tiek komisijos balsavimo lentelėse likusios Monikos Pundziūtės-Monique atstovas Romas Michailovskis.

„Manau, kad viskas bus išsiaiškinta ir ateity išvengta tokios situacijos. Kad mažiau liktų įtampos ir spekuliacijų“, – sako atrankų finale triumfavęs Vaidotas Valiukevičius, grupės „The Roop“ lyderis.

„Dabar jau nieko nepakeisi, telieka džiaugtis laimėtoju ir toliau kurti muziką. Daugiau meilės ir atsipalaiduokim! Manęs tai tikrai ateityje nestabdys nuo dalyvavimo atrankose. Jaučiuosi puikiai, išpildžiusi pasirodymą ir sulaukusi tiek daug pozityvo is žmoniu“, – sako po koncerto kiek jau pailsėjusi Rūta Loop.

„Neturiu, ką komentuoti, „The Roop“ yra nugalėtojai ir labai už juos džiaugiuosi“, – teigė draugiškai nusiteikusi Monika Marija.

„The Roop“ triumfo vakaras

Šeštadienio vakaro „Eurovizijos“ konkurso gerbėjai laukė ilgai – paaiškėjo, kas pelnė teisę šiemet vežti Lietuvos vėliavą į Roterdamą, kur gegužę lauks didžioji konkurso scena ir milijoninė TV žiūrovų auditorija. Nugalėtojais ir komisijos, ir žiūrovų sprendimu, vienbalsiai išrinkta grupė „The Roop“. Kauno „Žalgirio“ arenoje nacionaliniame „Eurovizijos“ atrankų finale susikovė aštuoni dalyviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA