„Žalgirio“ arenoje pasirodė visi finalistai: netrukus sužinosime Lietuvos „Eurovizijos“ nugalėtoją | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje pasirodė visi finalistai: netrukus sužinosime Lietuvos „Eurovizijos“ nugalėtoją

R. Tenio nuotr.

Pasirodė jau visi aštuoni dalyviai, o netrukus paaiškės kas keliaus į Roterdamą ir atstovaus Lietuvą tarptautinėje „Eurovizijos“ scenoje. Naujovė konkurse: balsuoti iš vieno telefono numerio galima ne 5, kaip per kitas atrankų laidas, bet 10 kartų.

Už žiūrovų skambučius ir trumpąsias žinutes surinktų lėšų dalis, kuri tenka LRT, bus skirta nacionalinę atranką laimėjusiam atlikėjui ar grupei.

Nugalėtojų komandos taip pat lauks ir dvi piniginės premijos. Asociacija LATGA atranką laimėjusios dainos autoriams įsteigė 3 tūkst. eurų dydžio premiją, dar 2 tūkst. eurų ši autorius vienijanti organizacija skirs dainos aranžuotės tobulinimui ir kūrinio sklaidai užsienio šalyse.

„Eurovizijos“ nacionalinės atrankos laimėtojas paaiškės komisijos ir žiūrovų balsavimo rezultatus pavertus euroviziniais balais ir juos susumavus tokia tvarka: – pagal žiūrovų balsavimo rezultatus dalyvis, užėmęs pirmą vietą, gauna 12 eurovizinių balų, antrą vietą – 10 balų, trečią – 8 balus, ketvirtą – 7 balus, penktą – 6 balus, šeštą vietą – 5 balus, septintą – 4 balus, aštuntą – 3 balus.

[susije_video kurie=””]

Kiekvienas komisijos narys įvertina pasirodžiusius dalyvius skirdamas atitinkamai 12, 10, 8, 7, 6, 5, 4, 3 balus (komisijos narys negali skirti tiek pat balų keliems dalyviams). Visų komisijos narių balsai yra susumuojami, pirmą vietą pagal komisijos skirtus balus užėmęs dalyvis gauna 12 eurovizinių balų, antrą vietą – 10 balų, trečią – 8 balus ir t. t.

Vėliau susumuojami žiūrovų ir komisijos euroviziniai balai. Daugiausia balų surinkęs atlikėjas užima pirmąją vietą. Jei susumavus komisijos ir žiūrovų eurovizinius balus, atlikėjai surenka vienodą jų skaičių, aukštesnę vietą užima dalyvis, sulaukęs didesnio komisijos įvertinimo.

Pirmoji pasirodė Kaunietė, Aistė Pilvelytė su daina „Unbreakable“.
Toliau ant scenos žiūrovai stebėjo Rūta Loop pasirodymą su kūriniu „We Came from the Sun“.
Sekanti scenoje pasirodė KaYra ir pristatė savo kūrinį „Alligator“.
Monika Marija stebino arenoje susirinkusius su daina „If I leave“.
Toliau sceną drebino Meandi su kūriniu „Drip“.
„The Roop“ vertė visus pakilti iš vietų ir šokti su daina „On fire“.
Toliau scenoje pasirodė „The Backs“ ketvertukas su daina „Fully“.
Finalą vainikavo Monique su kūriniu „Make me human“.

Netrukus bus susumuoti visi žiūrovų ir komisijos balsai, o tada – paskelbtas nugalėtojas, kuris keliaus į Roterdamą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA