„Žalgirio“ arenoje paaiškėjo „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojas | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje paaiškėjo „Eurovizijos“ atrankos nugalėtojas

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgirio“ arenoje šiandien paaiškėjo kas vyks atstovauti Lietuvai tarptautiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse.

„Eurovizija“ šiais metais vyks Roterdame, Olandijoje. Nacionalinės atrankos finale iš viso susirungė aštuoni atlikėjai ir grupės ir didžiojoje scenoje paruošė neįtikėtinus pasirodymus.

Suskaičiavus visus žiūrovų ir komisijos balsus vakaro pabaigoje paaiškėjo, jog Lietuvą atstovaus „The Roop“ su daina „On fire“.

Grupės lyderis Vaidotas Valiukevičius DELFI sakė, jog „šių metų daina yra apie tai, ką jau kelerius metus savyje nešioju, stebiu aplinkoje. Tai – per greitas savęs „nurašymas“. Mes per dažnai save nuvertiname. Manome, kad neatitinkame standartų ar esame neįdomūs, per jauni, per seni“.

Juos galėsime pamatyti Gegužės 12 dieną, Roterdame vykstančiame pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje.

Pirmoji atrankos finale pasirodė Kaunietė, Aistė Pilvelytė su daina „Unbreakable“. Toliau ant scenos žiūrovai stebėjo Rūta Loop pasirodymą su kūriniu „We Came from the Sun“. Kita į sceną žengė KaYra ir pristatė savo kūrinį „Alligator“.

Monika Marija stebino arenoje susirinkusius su daina „If I leave“. Toliau sceną drebino Meandi su kūriniu „Drip“. „The Roop“ vertė visus pakilti iš vietų ir šokti su daina „On fire“.

Toliau scenoje pasirodė „The Backs“ ketvertukas su daina „Fully“. Finalą vainikavo Monique su kūriniu „Make me human“.

Kaip primena LRT naujienų portalas, dalyvių pasirodymus stebi, komentuoja bei vertina 11 komisijos narių: LRT popmuzikos vyriausiasis redaktorius, žurnalistas Ramūnas Zilnys, elektroninės muzikos kūrėjas ir atlikėjas, asociacijos LATGA atstovas Leonas Somovas, muzikos agentūros „M.P.3“ vadovas, koncertų organizatorius, prodiuseris Vaidotas Stackevičius.

Dainininkas, prodiuseris, grupių „Skamp“ ir „KAnDIs“ bei projekto „LT United“ narys Viktoras Diawara, LRT laidų vedėja, kultūros žurnalistė, pianistė Gerūta Griniūtė, atlikėja, dainų autorė Justė Arlauskaitė-Jazzu, dainininkė Aistė Smilgevičiūtė, televizijos, radijo laidų ir renginių vedėja Simona Albavičiūtė-Bandita.

Atrankos finale pasirodančių atlikėjų pasirodymus vertina ir komisijos nariai iš kitų šalių. Tarp jų – televizijos režisierė, prodiuserė, Latvijos delegacijos vadovė „Eurovizijoje“ Zita Kaminska, muzikos agentas, pasaulio talentų agentūros „Echo Location Talent“ narys Myles Jessop ir dainų autorius, muzikantas, prodiuseris Anthony Marshall.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA